CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'de bol bol biber gazı ve cop olduğunu söyledi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi, Adalet ve Demokrasi Haftası Etkinlikleri kapsamında 'Yeni yıl Kahvaltısı ve Paneli' düzenledi. Panele, CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen panelin moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık, "ADD derneği emperyalizme karşı ulusalcılığın, özgürlüğün ve gerçek demokrasinin savunma mekanizmasını oluşturmaktadır" dedi.
Türkiye'de, adalet, merhamet, huzur ve özgürlük, olmadığını söyleyen CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Yakında muhtemelen beyaz ekmekte yok. Çünkü onu da yasaklamayı düşünüyormuş. Bu ülkede bol bol biber gazı demir cop var. Adliye sarayları var. İçinde hukuk olmayan kocaman gösterişli, içi boş adliye sarayları var. Sayısız mahkeme var. Her gün yenileri inşa edilen cezaevleri var. Muhtemelen çıkardıkları Anayasa'ya aykırı çıkardıkları yasaları meşrulaştırmak için kullanmak istedikleri, onun için yapılandırdıkları bir Anayasa Mahkemeleri var. İdari kararlar ve ülkeyi satışların, yani kaynaklarımızı birilerine peşkeş çekmelerini meşrulaştıracak, başına da peruklu ve yüzüklü bir arkadaşlarını koydukları bir Danıştay'ları var. Bir başka sınıf arkadaşlarını koydukları Yargıtay'ları var. Birde kamu denetçileri var ki evlere şenlik. Bugün halkın devletle olan sorunlarını çözecekmiş. Hrant Dink cinayetiyle ilgili süreci hatırlıyorsunuz. Ondan önce verilen kararı da hatırlıyorsunuz. O kararın verilmesinin ölüme giden yolun taşlarını döşeyen bir kişinin bugün ombudsman yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu ise konuşmasında, "Bize bir hap yaptılar ve ben 'bu hapı içmeyin' demiştim. Hapı yuttuk. Bu hap yutmanın neye mal olacağının sonuçlarını görüyoruz. O hap Türkiye'de adaleti yok etti. Demokrasi dediğimiz gerçek çağdaş ve uygar olması gereken ama herhalde ileri demokrasi adı altında Türkiye'ye giydirilmek istenen o kötü yönetimi karşımızda bulduk. Adalet ve Demokrasi Haftası diyerek biz, o iki kavramı Türkiye'de kutlamıyoruz. Biz halen açığa çıkmamış cinayetlerin haftasını bir çığlık olarak ortaya koyuyoruz. Hukuk devleti diyoruz. 'Türkiye hukuk devleti' diyoruz. Anayasasına bakarsanız hukuk devletidir. Ama Türkiye kesinlikle bir hukuk devleti değildir. 6300 sayılı bir torba yasa diyoruz. Hiçbir demokratik ülkede devlet torba yasası olmaz. Bi gece baskınıyla yapılan ve içeriği kimse tarafından bilinmeyen bir Turgut Özal usulü yasa çıkarma Türkiye'de moda haline gelmiştir" diye konuştu.
Panelde konuşan ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin ise 24 Ocak 1993'de öldürülen gazeteci Uğur Mumcu ile, 31 Ocak 1990'da öldürülen ADD Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıl dönümlerini belirleyen 24 Ocak 31 Ocak günleri arasında ki haftayı 'Adalet ve Demokrasi Haftası' olarak andıklarını söyledi.
Düzenlenen panele CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, ADD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
(HAK-MAY-Y)

20.01.2013 17:31:20 TSI

Editör: Wan Haber