CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamayı kınadığını belirterek, "Siyasetin ve siyasetçinin bu kadar alçaldığı ve belli kimlikteki yurttaşları gruplandırıp, adını da vererek onlara karşı kinini ve nefretini bu denli rahat kustuğu bir başka an görülmemiştir" dedi.
Tarhan, yaptığı açıklamada İmralı süreci ve 'ırkçılık' tartışmalarını değerlendirdi. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dün Meclis Genel Kurulu'nda söylediği sözlere tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP'ye yönelik yıpratma kampanyasının 'son moda açılımdan da, şebeke gibi çalışan naylon barış yanlılarından da bağımsız olmadığının son gelişmeler ve Meclis'teki ittifaktan anlaşıldığını' belirtti. Tarhan, senaryonun sahneye konmasının, Başbakan'ın baştan hedeflediği çözümsüzlüğün faturasını kesmek istediği bir adres arayışı olduğunu öne sürdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın niyetinin desteğine ihtiyaç duyduğu Batı'yı oyalamak, gerektiğinde suçu başkasına yüklemek, olmayan bir niyete fatura aramak olduğunu savunan Tarhan, "Fatura adresi bellidir, özelde ulusal değerlere bağlı olanlar ve her halükarda CHP. Bu süreçte saldıranların işbirliği, bazı medya gruplarının da destek verdiği bir gürültüyle örtülmeye çalışılmış, ırkçılığın ansiklopedisini yazacak birikimde olanlar bize parmak sallamaya kalkışmıştır" dedi.
İnsanların kaç santim boyu olduğunu, soyunun nereden geldiğini diline pelesenk edenler ve 'Affedersiniz Alevi, Ermeni, Zerdüşt' diyerek ırkçılık yapanların unutulduğunu söyleyen Tarhan, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın dünkü Meclis konuşmasına da tepki gösterdi. Tarhan, "Dün gece Meclis kürsüsünden koro halinde CHP'ye saldırırken hızlarını alamayıp, gözdağı verircesine 'Diyarbakır'a abdestsiz giremezsiniz, Kafkaslar'dan, Boşnaklar'dan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz, dağdan gelip bağdakini kovamazsınız, haddinizi bileceksiniz' çirkefliğine kadar düşerek, bu topraklarda kimin nereden gitmesi veya gönderilmesi gerektiğinin istatistiğini birlikte tuttukları ve kafatası ölçtükleri de anlaşılmıştır. Siyasetin ve siyasetçinin bu kadar alçaldığı ve belli kimlikteki yurttaşları gruplandırıp, adını da vererek onlara karşı kinini ve nefretini bu denli rahat kustuğu bir başka an görülmemiştir" diye konuştu.
Toprak mülkiyetçiliği üzerinden faşizan bir anlayışla bu toprakları yurt bilmiş aralarında ailesinin de olduğu milyonlarca yurttaşı aşağılayan, inciten bu ırkçı ve ilkel içgüdüyü şiddetle kınadığını ifade eden Tarhan, şöyle devam etti:
"Bilinçaltını açığa vuran bu kafatasçı şoven anlayış sahiplerinin iktidar ve muhalefetteki ortaklarının herhangi bir sorunu çözme niyeti olamaz. Ancak sorun çıkarma niyeti olabilir. Onlar ancak çözümsüzlükte, kutuplaştırmada ustalaşmıştır. Onları kaygılandıran yegane şey çözüm ihtimalidir. Meşhur açılım mezarlığına bakarsanız anlarsınız. Kürt açılımı, Ermeni açılımı, Alevi açılımı, işte Kıbrıs, işte Avrasya stratejisi, Avrupa Birliği ve işte Suriye açılımı ve Orta Doğu faciası. Kötü bir senaryoya tanıklık edildiğini de, haklılığımızı da önümüzdeki günler gösterecektir. Tarihin bu özel döneminde Kuzey Irak yatırımlarını kimlerin aralarında paylaştığını, CHP ile bağlarını kopardığında kimlerin işlerinin rast gittiğini zaman gösterecektir. Unutulmamalı ki, Türkiye gibi CHP de pek çok kötü senaryoyu boşa çıkarma potansiyeline sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinde nasıl varsa, geleceğinde de var olacaktır."
(MÜG-CC-Y)

01.02.2013 12:09:44 TSI

Editör: Wan Haber