CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti'nin ülkeyi kutuplaştırdığını öne sürerek, "Türkiye'yi karpuz gibi ikiye ayırıyorlar" dedi.
Yalova Subaşı Belde Teşkilatının örgüt toplantısına katılan CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce iktidarı eleştirdi. Subaşı Belediyesi Mehmet Tunalı Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İnce, iktidarın sürdürdüğü politikanın ülkeyi hızla kutuplaşmaya sürüklediğini iddia etti. AK Parti politikasını ayrıştırma politikası olarak suçlayan İnce, "İnsanların etnik kökenlerini sorgulayan bir Başbakan ve iktidarla karşı karşıyayız. Türkiye'yi karpuz gibi ikiye ayırıyorlar, bölüyor ve ayrıştırıyorlar. İnsanlar ayrıştı, sendikalar ayrıştı, bankalar ayrıştı, marketlerimiz ayrıştı, bırakın tüm bunları camileri bile ayrıştırdılar. A tarikatı camisi B tarikatı camisi diye. Toplumu, Türk, Kürt, laik anti laik, Alevi, Sünni diye ayrıştırdıkları yetmezmiş gibi, kadınlarımızı da başı açık kapalı diye kutuplaştırdılar" dedi.

"SONU ANAP GİBİ OLACAK"
AK Parti'nin sonunun da ANAP gibi olacağını savunan İnce, "Türkiye böyle bir moral bozukluğu içersinde. Bir yıl sonra yerel seçimlere girecek. Bu moralsizlik sizleri küstürmesin. Geçmişte, ANAP iktidarı yerel seçimlerde nasıl hüsrana uğradıysa bu seçimlerde de AK Parti aynı sonuçla karşılaşacak. Tayyip Erdoğan, geçmişte 3 kez aday olup seçimleri kaybetmişti. Bu yenilgiyi kendisine önümüzdeki yıl bir kez daha tattıracağız. CHP yerel seçimlerde başarılı olacaktır. Başarılı olmak için de yılmadan, küsmeden birlikte çalışmalıyız" diye konuştu.
(SÇ-İHS-ÖZ-Y)

04.02.2013 11:21:22 TSI

Editör: Wan Haber