Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Hiç kimse tereddüt etmesin, terörün sona ermesini, kanın akmamasını bütün vatandaşlarımız arzu ediyor. CHP grubu da arzu ediyor. Ana hedef budur" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile birlikte TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni (PMD) ziyaret ederek, basın koridorunda gazetecilere karanfil dağıttı. İnce, bir gazetecinin fotoğraf makinesini alarak fotoğraf da çekti. İnce ve Hamzaçebi bir süre gazetecilerle sohbet etti.
Akif Hamzaçebi, ziyaretinde tutuklu gazetecilerin sadece Mustafa Balbay'dan ibaret olmadığını, çok sayıda gazetecinin tutuklu olduğunu söyledi. Tutuklu gazeteci sayısında Türkiye'nin dünya istatistikleri içinde en üst sıralarda yer aldığını ifade eden Hamzaçebi, "Bir yanda Türkiye demokrasi konusunda çok büyük bir geçmişe ve birikime sahipken, bir yandan en fazla sayıda gazetecinin tutuklu olduğu ülke olması nedeniyle birbiri ile çelişen, olmaması gereken bir tabloyu yaşamaktadır. Böyle bir tablonun sona ermesi, tutuklu gazetecilerin fikir özgürlüğünün, düşünce özgürlüğünün olduğu bir ortama kavuşması en büyük dileğimizdir. Modern toplumların farklı bir iletişim sürecine girmiş olması, küreselleşmenin etkisi ile böyle bir süreci yaşaması, iletişim özgürlüğünün kapsamını da değiştirmiştir. Çalışan gazetecilerin bir takım sorunlarını çözme yönünde TBMM gerekli düzenlemeleri yapacaktır. Daha önce var olan, bugün olmayan bir takım haklar umarım en kısa sürede yasal bir çerçeveye kavuşur, meslek en azından kaybettiği hakların bir bölümünü kazanarak ileriye umutla bakabilir" diye konuştu.
Terör konusundaki yeni süreç ve görüşmelerle ilgili sorulara da cevap veren Hamzaçebi, "İmralı ile ilgili olarak veya terör sorunu ile ilgili olarak Sayın Başbakan veya iktidar partisi yetkililerinden ilk açıklamaların yapılması sonrasında konuya ilişkin en net tavrı CHP ortaya koydu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda hükümetin önünü açan bir açıklama yaptı. Süreçle ilgili olarak samimi olunmasını, gizli kişiler ajandanın olmaması, muhalefete veya millete bilgi verilmesi, millette izah edilemeyecek hiçbir angajmana girilmemesini söylemişti. Bu dört unsur bizim desteğimizin şartlarını oluşturuyor, bunu kısaca samimiyet diye değerlendirebiliriz. Samimi olunursa, süreç toplumla, parlamento ile, muhalefet partisi ile paylaşılırsa her şey daha doğru gider. Biz şuana kadar böyle bir bilgilendirmeye sahip değiliz. Sadece Başbakan ve bazı parti yetkililerinin zaman zaman yaptığı açıklamaları basından takip ediyoruz. Biz bilgi vermek için hükümeti takip ettik, bilgi verilir mi, ne zaman verilir bunu bilmiyoruz. Bilgi verilmesini, bilgi verme sürecinde bizde görüşlerimizi ifade etmeyi arzu ederiz" şeklinde konuştu.
Süreç konusunda CHP grubunun tamamının süreci desteklemediği yönünde iktidar yönünden eleştiri olduğu konusundaki soruya cevap veren Hamzaçebi, "Buna hiç katılmıyorum. Partimizi bir kere genel başkan temsil eder. Sayın Kılıçdaroğlu bu konudaki açıklamasını net bir şekilde yaptı. Genel Başkanımızın ifade ettiği 4 husus milletvekillerimizin hassasiyetleridir. Partimizde bu konuda hiçbir görüş ayrılığı yoktur. Bu konuda hiç kimse tereddüt etmesin, terörün sona ermesini, kanın akmamasını bütün vatandaşlarımız arzu ediyor. CHP grubu da arzu ediyor. Ana hedef budur" ifadelerini kullandı.
Ziyarete katılan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bir foto muhabirinin fotoğraf makinesini alarak Hamzaçebi ve PMD Başkanı Göksel Bozkurt'un fotoğraflarını çekti.
(DY-CC-Y)

10.01.2013 12:35:40 TSI

Editör: Wan Haber