Giresun ve Ordu illerinin birleşerek Büyükşehir olması yönünde Ordu ve Giresun AKP Milletvekillerinin öncülüğünde 103 AKP milletvekilinin imzası ile iki ilin birleştirilmesi ve tek bir şehir kurulması yönünde tasarı hazırlandığı ve başbakanın onayının beklendiği iddiaları Giresun'da tartışılıyor.
Konu ile ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim ile Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu, Giresun ve Ordu ilinin birleşmesine kesinlikle karşı olduklarını belirttiler. İl Başkanı Karaibrahim, "Bu yasa mecliste hazırlanmıştır. Ama biz buna kesinlikle karşıyız. 100 kadar milletvekili bu tasarıya imza atmıştır. Başbakanın yurtdışından dönmesi beklenmektedir. Bu taslak bugün AKP Genel Merkezinde görüşülecektir. Bu konuya en sert şekilde tavrımızı koyacağız. Giresun'daki tüm sivil toplum örgütleri bu işin önderliğini yapmalıdır. Biz fındığın başkentiyiz, biz basit bir il değiliz. Tekrar altını çizerek söylüyorum olası bir birleşmeye kesinlikle karşıyız. Bu tasarı ve birleşme Başkanlık Sistemi'nin bir alt yapısıdır" dedi.

"GİRESUN KÖY MÜ OLACAK?"
CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu ise, " 'Ordu-Giresun Büyükşehir olsun' önerisi tekrardan ısıtılıp Giresun'un gündemine oturtulmuştur. Görevi Giresun'a hizmet etmek olan iktidar partisi vekilleri bu hedefi tutturamayacaklarını anlamış olmalılar ki tekrar tekrar iki ili birleştirip büyükşehir yapalım önerisini tartışmaya açmak suretiyle başarısızlıklarını büyükşehir rüyası ile kamufle etmeye çalışmaktadırlar. Bu birleşme ile Giresun'a biçilen rol 'Büyükşehir'in küçük ortağı' haline getirilip Giresun'u bir köye çevirmektir. 'Ordu büyüdü ve gelişti yakında Büyükşehir olacak' demek Giresun'un içine düşürüldüğü acı durumu ortaya koymaktadır. Bütün rakamsal gelişmişlik değerlerine bakarsak Ordu'nun Büyükşehir olmasının önünde büyük bir engel bulunmamaktadır. Sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, siyasilerle ortak bir açıklama ve girişimle kamuoyu oluşturulmasını; bu girişimden, yanlışlıktan acilen vazgeçilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.
(MB-ÖS-Y)

07.02.2013 12:59:47 TSI

Editör: Wan Haber