CHP tarafından Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 2015-2016 Sanat resepsiyonu öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Gürsel Tekin, şunları söyledi:

“Partimizin Genel Müdürü ile görüştüm. Maalesef bu akşam üstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araç Genel Merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi. Arkadaşlarımız Emniyet’e başvurmuşlar. Bu saatlerde, şu anda Emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduğunu, kimler olduğunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduğunu hep beraber görmüş olacağız.”

Tekin, bir gazetecinin, “Emniyet yetkilieriyle konuşma durumunuz oldu mu” sorusuna, “Şu anda daha haberimiz oldu. Partimizin Genel Müdürü, Emniyet mensuplarına bildirmiş. Şu anda çalışmalar var. O çalışmalardan sonra size bilgi veririz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu: Bizim gözüm korkmaz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İMC TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanı Gürsel Bey’i arayıp bazı bilgiler vermiş. 1-2 saat içinde plakayı da saptayacağız demişler. Sanıyorum 3-4 saat içinde faile ulaşacaklar. Hangi gerekçe ile bunu yaptı onu da anlamak mümkün değil. Önümüzdeki saatlerde biz de öğreneceğiz. Türkiye’nin şu anda en önemli sorunu sadece kurumların değil yurttaşların da can ve mal güvenliğinin olmamasıdır. Hukukun üstünlüğü bir kez zedelenirse üstünlerin hukuku oluşturulursa bu tür tablolar kaçınılmazdır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Genel merkeze dönük bir saldırı olacağını hiç düşünmedik böyle bir bilgi de gelmedi. Partilere yönelik saldırıla olacağı yönünde zaman zaman bazı bilgiler geliyor. CHP genel merkezine yönelik böyle bir saldırıyı hangi gerekçe ile açıklayacaklar ben de merak ediyorum. Fail yakalandığı zaman biz de öğreneceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Amaç göz korkutmak ise hiç kimsenin endişesi olmasın bizim gözüm korkmaz. Güçlüyüz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bunun için bir bedel ödenecekse biz bu bedeli ödemeye hazırız. Seçimlerin yapılmasını engellemeye dönük bir girişim olabilir mi? Belki bu niyetle yapmış olabilirler. Bütün siyasi partilerin bu tür saldırılara ortak karşı çıkması lazım. Hükümet bu konuda daha tutarlı, adımlar atarsa failleri kısa sürede yakalayıp yargı önüne çıkarırsa hükümet görevini yapmış olur. Savsaklarsa demokrasi yara alır” ifadelerini kullandı.

Başkan Yardımcısı Bingöl: Emniyet, olayı 24 saat içerisinde çözeceğini söyledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Bingöl, “Siyah renkli bir aracın arka koltuğundaki birisi 19.15 sularında camı açıp 5 el ateş ediyor. Sıradan bir olay gibi de değerlendirmek istemiyoruz ama sakinliğimizi muhafaza edeceğiz. Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Zerre kadar geri adım attırmaz. Emniyet mensupları bu olayı 24 saat içerisinde çözeceklerini ifade ettiler” dedi.

Bingöl, “Saat 19.15 sularında siyah renkli bir araç bulvar yönünden geliyor. Tam genel merkezimin girişine yakın bir yerde yavaşlıyor. Arka koltukta birisi camı açıp 5 el ateş ediyor. Sonra da aksi yönde son suret devam edip gidiyor. Tabi önümüzde bir seçim var. Türkiye son derece gergin günlerden geçiyor. Biz olayın daha geri planını öğrenmek adına emniyet mensuplarının çalışmalarının sonucunu bekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bingöl, “Önceden açıklama yapmak istemiyorum. Ama tahrik unsuru amacı da taşıyabilir. Çünkü CHP’nin bir tarihi geçmişi var. Çalışanlarımız, gençlik örgütlerimiz var. Sıradan bir olay gibi de değerlendirmek istemiyoruz. Ama sakinliğimizi muhafaza edeceğiz” diye konuştu.

Bingöl, “Emniyet mensuplarının yaptığı açıklamaya göre bu olayı 24 sat içerisinde çözeceklerini ifade ettiler biz de bu süreyi bekleyeceğiz. Sonrasında daha geniş bir değerlendirme yapacağız” dedi.

Bingöl, “Bu tür saldırılar bizi yıldırmaz. Zerre kadar geri adım attırmaz bize. Çalışmalarımız sürdüreceğiz. Sağduyulu davranıp elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bingöl, “Bize bu konuda herhangi bir ihbar gelmedi. Uyarılmadık. Normal özel güvenlik önlemlerimiz var. nöbet tutan polis arkadaşlarımız var. Özel bir güvenlik önlemi yoktu. Bir mermi kovanı falan yok. Kuru sıkı, gerçek mermi de olabilir. Onu emniyet mensupları araştırıp çözecektir” ifadelerini kullandı. Bingöl’ün konuşması sırasında partililer,  “Baskılar bizi yıldıramaz” diye slogan attı. Olay yeri inceleme ekibi, CHP Genel Merkezi önünde çalışmalarına devam ediyor. (DHA)

Editör: Wan Haber