Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin temaslarının ilk durağı Pekin'e geldi.
10 saatlik yorucu bir uçak yolculuğu ardından Pekin Havalimanı'nda Büyükelçi Murat Salim Esenli ve Çin Komünist Partisi yetkilileri tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada geleneksel Çin çayını içtikten sonra istirahat etmek üzere oteline yerleşti. Çok sayıda gazeteci, işadamı ve milletvekilinin de yer aldığı heyette Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Emrehan Halıcı ve Faruk Loğoğlu'nun yanı sıra TBMM Grup Başkanvekili Muharrem İnce de bulunuyor.
18 Ocak'a kadar Çin temaslarını sürdürmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun Pekin'deki Türk Büyükelçiliği'nde akşam yemeğine katılması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu, beklenen programa göre, yarın Yasak Şehri'ne gidip ardından Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Bakanlığı'na geçecek.
15 Ocak'ta Çin Uzay Teknikleri Araştırma Akademisi'ne gitmesi beklenen Kılıçdaroğlu, buradan Çin Seddi'ne geçip akabinde Wanshou Oteli'nde tertip edilecek "Çin-Türkiye İş Adamları Toplantısı"na katılacak. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Şangay'a geçerek temaslarını sürdürmesi ve 18 Ocak'ta Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.
(CTŞ-ÖK-D)

13.01.2013 13:43:52 TSI

Editör: Wan Haber