Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın dün CHP İzmir İl binasında yaptığı basın toplantısında ilk kez kamuoyuyla paylaştığı anket sonuçlarına AK Partili vekillerden tepki geldi.
Yerel seçimlerde Tire ve Bayındır dahil olmak üzere İzmir ve ilçelerinde yine CHP'li belediye başkanlarının kazanacağını belirten, İstanbul ve Ankara'da açık ara önde olacaklarını belirten Günaydın'ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, anketin gerçeğinde 'farklı sonuçların' olduğunu savundu. Denizli, Günaydın'ın yaptırdıkları anketin sonuçlarını bile manipüle ettiğini belirterek bunun ahlaki olmadığını söyledi ve şöyle konuştu: "Araştırmalar sonuç itibariyle yapıldığı anı belirleyen ve bir eğilimi ortaya koyan şeylerdir. Ancak ben Sayın Günaydın'ın açıklamalarının gerçeği yansıttığını düşünüyorum. Bizim elimizdeki araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. Onların elindeki araştırmalar da 20 ilçede çok ciddi problemlerin olduğunu, ilçe belediye başkanlarından had safhada memnuniyetsizlik var. Gerçeği açıklasın. Manipüle etmeye yönelik doğruyu aktarmayan bir takım ifadelerin açıklanması ahlaki değildir. İzmir'de bir araştırmaya gerek yok. Sokağa çıkıp taksiciyle durakta bekleyen insanlarla konuşurlarsa net sonuçlara varırlar. Hiç araştırma yapmasınlar."
CHP'nin anketini kendisinin de gördüğünü kaydeden AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, şunları söyledi: "Biz de 'kendi kendine gelin güvey olmak' ya da 'kendi çalıp kendi oynamak' diye bir deyim var. CHP'nin yaptığı da bu." Sait, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın açıklamalarına kendi partililerinin bile inanmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kendi kendilerine yapmışlar. Biz de şöyle derler, kendi kendine gelin güvey olmak ya da kendi çalıp kendi oynamak. Bu şekilde sadece kendi içindeki CHP taraftarlarına bir nebze geçici bir huzur veriyorlar. Ama mantıklı akıllı, aklıselim olan hiçbir CHP'linin buna inanacağını zannetmiyorum. Bu açıklamalarıyla aslında bize destek veriyorlar, insanlar bir yerin tarafıymış gibi bağlayamazsınız. Yazık ediyorlar. Hiç kimsenin oyu çantada keklik değil, bilemezsiniz. Devamlı sahalardayız, köylerde, mahallelerde insanların bize söyledikleri esas ankettir. Hizmet istiyor İzmirliler. En son yağan yağmur da esnaf ve halk mağdur oldu. Buca Belediyesi 14 trilyon harcadığını söylüyor sözde. Bir yağmurda bile İzmir'in ne hale geldiğini gördük. İzmirlileri, Türk insanını aptal mı sanıyorlar? Kendi kendilerine tatmin oluyorlar."
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da, önemli anket yapıp sonuçlarını konuşmak değil CHP'li belediyelerin 13 yıl içinde İzmir'e hangi hizmetlerde bulunduğunu açıklaması olduğunu söyledi.
Ulema, CHP'li belediyelerin vaat ettikleri projelerin yüzde 20'sini tamamlayabildiğini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Gene malum konular. Yerel seçimlere daha yaklaşık 15 aylık süreç var. Bu süreç içinde anketlerle ilgili değerlendirme ve yorumlar yapılıyor. Ancak şunu söylemek isterim, önemli olan bu anketleri oturup değerlendirmek konuşmak değil. İzmir özelinde söylüyorum, İzmir'e bugüne kadar CHP'li belediyelerin ne yaptığını anlatması. Görüyoruz ki CHP'li belediyeler İzmir'de vaat ettikleri projelerin yüzde 20'sini tamamladı. Bununla ilgili açıklamalar yapsınlar. 13 yıldır ne yaptılar? Sandık milletin önüne konduğunda en doğru kararı halk verecek. Anket yorumlarıyla aslında kaybedecek vaktimiz yok. Biz İzmir'e hizmet olarak ne getirdik neler getirebiliriz diye tartışmak, düşünmek istiyoruz. "
(HD-HO-Y)

11.12.2012 16:10:24 TSI

Editör: Wan Haber