Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, parti içindeki tartışmaların CHP'yi 90 yıldır ayakta tuttuğunu belirterek, "Ses çıkmayan partiler daha çabuk parçalanır. Bir partide menfaat dağıtarak ya da insanları sopa veya avuç göstererek terbiye etmekle uzun süre kalıcı olmak mümkün değil" dedi.
Partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Ayata, gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP'nin önerdiği politikalardan çok parti içindeki tartışmaların gündeme taşındığın anlatan Ayata, "Bir kurumu; insanlarını baskı altında tutarak, devamlı bölerek, kişiliğini ezerek geliştiremezsiniz. Kurum olarak gelişmek, herkesin özgür olarak yaşaması demek. Ortak değerlerin, hoşgörünün partide olması demek. Sayın Genel Başkan en hararetli, en ağır tartışmalarda bile karşısındakini dinlemiş, sözünü kesmemiştir. Biz bu anlamda bütün bu değişik görüşleri dinleye dinleye, farklı görüşlerden öğrenerek farklı görüşlerin sentezinden sonuca gitmeye çalışıyoruz. Bir partide menfaat dağıtarak ya da onları sopa veya avuç göstererek terbiye etmekle uzun süre kalıcı olmak mümkün değil. Bu parti 90 senedir ayakta. Hiçbir parti kalamadı çünkü CHP'nin bu anlamda üyesine değer veren bir parti olduğu ortada. CHP bu özgür ortamı yaşattığı için ayakta kaldı. CHP dışarıya zayıf görünebilir ama sürekli kendi içini güçlendirip sağlamlaştırıyor. Bu deneyimlerden, görüşmelerden, tartışmalardan öğrene öğrene öğrene, kendi içinde konuşa konuşa daha güçlenecek. Bence ses çıkmayan partiler daha çabuk parçalanır. Yapılan her türlü tartışmayı yerinde buluyorum. Başka partilerde de çok ses çıkabiliyor. CHP'de olduğu zaman yanlış algılanıyor. Bir arkadaşımızın söylediği sözler biraz yanlış algılandı ancak CHP'nin son derece sağlam bir delegesi vardır. Çok eski, kökü Kuvayi Milliye'ye dayanan bir partidir" diye konuştu.
CHP'nin seçimlerdeki hedefinin çıtayı yükseltmek olduğunu kaydeden Ayata, "Türkiye'de büyük oy artışı oldu. 5 milyon yeni oyu AK Parti, 4 milyon yeni oyu CHP aldı. CHP yüzde 5 oy artışı sağladı. Biz bunun devam etmesi için çalışıyoruz. Önemli olan CHP içindeki yükselişin sürmesi, yüzde 26'dan daha üst seviyeye çıkmasıdır. Marmara Bölgesi bütün oyların üçte birini kapsıyor. Burada oyumuzu artırdığımızda zaten Türkiye genelinde artış sağlamış oluruz. Biz Marmara oylarımızı Kocaeli ve Bursa ile birlikte yüzde 40'a taşırsak Marmara'da birinci parti oluruz. Türkiye'nin en dinamik, gelişmiş bölgelerinde CHP hızla oy artırıyor" şeklinde konuştu.
(CG-İHS-GS-Y)

07.02.2013 13:29:07 TSI

Editör: Wan Haber