CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partilerinin bir fikir kulübü olmadığını söyledi.
Balıkesir milletvekilleriyle birlikte Balıkesir'in Ayvalık ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, kamuoyuna medya aracılığıyla pompalanan ekonomik tablonun yansıtıldığı gibi olmadığını, ülkenin ekonomik çıkmazlar içinde olduğunu ileri sürdü. Balıkesir ve Körfez ilçelerinin en önemli zirai ürününün zeytin olduğuna da dikkat çeken Öztrak, "Bu alanlar mercek tutulduğunda başta zeytincilik ve hayvancılığın ve tarımın dibe vurduğunu gözlemleyebilmek mümkündür. Son iki yıllık dönemde bahsettiğim sektörlerdeki insanlar borç batağından kendisini kurtaramıyor. Hükümetin iktidara geldiği yıl 2002, 10 yılda mazot fiyatı 4 kat artmış. İşçi yevmiyesi 3,5 kat artmış. Zeytinyağı fiyatı ise sadece 2 kat arttı. Zeytine prim verilmiyor. Zeytinyağına prim verilmeye yeni başlandı. Bizde 50 kuruş olan zeytinyağı primi, AB'de 4 liraya ulaştı" ifadelerini kullandı.
Gecekondularda yaşayanları ziyaret ederek halka bütünleşmeyi ülke genelinde sağlayabilmek için çalışmaları sürdüreceklerini kaydeden Öztrak, "Ama bunu yaparken varoşlardaki insanımızın derdini dinlemekle kalmayıp, çareleri beraberimizde götürebilmemiz gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımız sürmektedir" dedi.
Öztrak, CHP'li Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" sözleriyle ilgi bir soru üzerine, "Birgül hanım için söylemiyorum, bu dönemde parlamentoda bulunan tüm arkadaşlarım için söylüyorum. Arkadaşlarımızın tek tek her birinin fikirlerine saygılıyım. Ama CHP bir fikir kulübü değildir. CHP'nin kendi programı ve tüzüğü vardır. Herkes bu program ve tüzüğe bağlı hareket etmek durumundadır. CHP'liler bu sözlerden hiçbir şekilde alınmamalıdır. Çünkü biz ırk, mezhep, cinsiyet, renk, dil ve din bazında siyaset yapmıyoruz. Bizim için insan isminin önünde başka herhangi bir sıfat yer almaz. İnsan, insandır. Mavi gözlü insan, siyah gözlü insan, sarı saçlı insan, kara saçlı insan gibi ayrımcılık bizde olmaz. Bizden insanın kendisi vardır. Bugün anayasada mevcut olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yurttaş toplum temelinde yükselen ulusalcılık anlayışı, ırkçı, faşizan, milliyetçi yaklaşımlarla mukayese bile etmeyiz" diye konuştu.
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Ayvalık'tan kimin aday gösterileceğine ilişkin bir soru üzerine, "Bizim gündemimizde belirlenmiş herhangi bir isim yok. Yapacağımız halk oylamasında halkımız kimi aday görmek istiyorsa o kişi bizim adayımız olacaktır" dedi.
(SS-BT-MŞ-CC-Y)

28.01.2013 15:28:05 TSI

Editör: Wan Haber