Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden (STK) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, iki gün boyunca belediye başkanları, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelecek.
Türkiye ve İzmir gündemine dair toplantılar gerçekleştireceklerini belirten Matkap, sorun ve önerileri dinleyeceğini ve partisinin geleceğe dönük projeksiyonlarını anlatacağını söyledi.
Türk demokrasisinin AK Parti iktidarı döneminde ciddi yara aldığını savunan Matkap, şöyle konuştu: "CHP sivil toplum kurumlarıyla dayanışmaya çok önem veriyor. Demokrasinin geleceği adına buna çok önem veriyor. CHP demokrasiyi sadece beş yılda seçmenlerin sandığa gitme olayı olarak görmüyor. Yaşamın her alanında onlarla durmanın altyapısını oluşturuyor. Emek örgütleriyle uğraşan ayrı bir genel başkan yardımcımız var, işveren örgütleriyle ilgili ayrı bir genel başkan yardımcımız var, bunların dışındaki meslek odalı ve sivil toplum örgütleriyle ilgili köprü görevini ben görüyorum. Bu önemli çünkü demokrasimiz son dönemde ciddi yara aldı. Demokrasimizin kurumu ve kuralları tartışılır hale geldi. Türkiye'ye demokrasiyi getiren parti olarak bu konuda çok duyarlıyız."
Matkap, iki günlük programı hakkında şu bilgileri verdi: "Bir dizi toplantı yapmak üzere İzmir'e geldim. Yarın sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir toplantı yapacağız. Gerek Türkiye gündemine gerek sivil toplum dayanışmasının önemine dönük düşüncelerimi orada paylaşacağım. İlk etapta il başkanımızı ve il yöneticilerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün daha sonra bir televizyon programına katılacağım. Ardından akşam Çiğli'de bir toplantıda belediye başkanlarıyla bir araya gelip hem İzmir'i hem Türkiye'yi konuşacağız. Yarın gelişimin temel nedeni olan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip konuşacağız. Akşam belediye başkanlarıyla bir araya geleceğiz. Arkadaşları dinleyeceğim, önerilerini alacağım, geleceğe dönük projeksiyonlarımızı paylaşacağız."
(HD-HO-Y)

18.01.2013 13:14:11 TSI

Editör: Wan Haber