Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere İşçi Partisi'nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Londra'ya gitti. Havalimanında ziyaretleri öncesi yeni anayasa konusunda değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Biz uzlaşı arıyoruz. Bu nedenle komisyona katkımızı sürdüreceğiz" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiliz İşçi Partisi'nin davetlisi olarak bugün İngiltere'ye gitti. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile saat 11.00'de Ankara'dan İstanbul'a gelen Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda parti teşkilatı ve parti mensubu ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı. Herhangi bir açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, kendisini karşılamaya gelen heyetle görüşmeler yapmak üzere Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı. Havalimanına yakın bir restoranda yemek yiyen Kılıçtaroğlu, görüşmelerini de burada yaptı. Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Şafak Pavey ve Sezgin Tanrıkulu'nun da yer aldığı bir heyetle THY'nin tarifeli uçağı ile Londra'ya uçtu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, hareket öncesi havalimanında bir basın mensubunun "Derin CHP bayrak açtı şeklinde haberler var. CHP içerisinde derin CHP var mı?" şeklindeki sorusu üzerine, "Tek CHP var, o da Kemal Kılçdaroğlu'nun genel başkanı olduğu CHP'dir. Elbette bu parti içerisinde bu kadar önemli, bu kadar duyarlı konu olan anayasa konusunda nüans yaklaşımları olabilir. CHP'nin demokratik, özgürlüklere dayalı, vatandaşının haklarını koruyan bir anayasa oluşturma çabası içindedir. Bu nedenle o komisyondan ayrılmıyoruz. Komisyona katkımızı sürdüreceğiz" dedi.
Komisyona bir süre biçilmesinin, çalışmalarına sınır konulmasının CHP olarak karşısında olduklarını kaydeden Faruk Loğoğlu, "Elbette bütün anayasa bağlamında gündeme gelecek konularda CHP ya da herhangi başka bir parti birebir bütün noktalarda aynı düşünemez. Üzerinde tartışılması gereken çok hassas konular var. Biz uzlaşı arıyoruz, uzlaşıyı da halkın ve insanlarımızın lehine onları özgür, mutlu, huzurlu güvenli kılacak bir anayasa ortaya çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Londra'da İşçi Partisi Genel Başkanı Ed Milband ile görüşecek. Avam Kamarası salonunda yuvarlak masa toplantısına katılacak ve yeni anayasa çalışmaları hakkında görüşlerini açıklayacak olan Kılıçdaroğlu, ayrıca ''Eşikteki Türkiye'' konulu panelde de AB-Türkiye ilişkileri ile uluslararası ve bölgesel sorunlara ilişkin bir konuşma yapacak.
(TC-ET-CC-Y)

13.02.2013 13:51:34 TSI

Editör: Wan Haber