CHP Genel Başkan Yarımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, BDP'li vekillerin Samsun'a yapacağı ziyaretle ilgili sağduyu çağrısında bulunarak, "Ben yasal platformda demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasından yanayım. Ama Samsunlular sağduyuludur" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin il başkanları toplantısında CHP'yi Baas rejimine sözcülük etmek ve DHKP-C'ye kol kanat germekle itham etmesine Samsun'dan cevap verdi. Koç, "Avukatın bürosuna giriyorsunuz, kapısını kırıyorsunuz, bütün bilgilerine bir suçlama ile sahip oluyorsunuz. Avukatlık kanununda da, genel hukuk çerçevesinde böyle bir şey yok. Bizim savunduğumuz genel hukuktur. Kimsenin özel ilişkisini ya da mensubiyetini savunmuyoruz. Genel hukuk kurallarının ırzına geçilmesidir karşı koyduğumuz. Sayın Başbakan terör örgütüyle eleştiriyor, yapmayın Allah aşkına. El Kaide'nin kurucularından Hikmetyar'ın dizinin dibinde çöken Başbakan fotoğrafıdır. Bütün dünyada katliam yapmakla suçlanan Sudanlı El Beşiri Türkiye'de misafir edip, elini sıkan Başbakan'dır. 'Katil kasap' dediği Şaron'la defalarca Ankara'da el sıkışan Başbakan'dır. Şimdi 'katil' dediği, 'zalim' dediği Esad'la defalarca kucaklaşan Başbakan'dır. En basit, en son örnek İmralı'da her halde Cumhuriyet Halk Partisi görüşmüyor terörle" diye konuştu.

PROVOKASYON UYARISI
BDP'li vekillerin Samsun'a gelecek olmasıyla ilgili de sağduyu çağrısı yapan Koç, şöyle konuştu:
"Ben yasal platformda demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasından yanayım. Ama Samsunlular sağduyuludur. Zaten Türkiye'de bu yapılmak isteniyor. Türkiye provokasyon alanı haline getiriliyor, bir takım servisler tarafından sinir uçları açığa çıkarılmış toplum kesimleri kışkırtılmak isteniyor. Eğer böyle bir şey olacak olursa Samsunlular bu sağduyuyu gösterirler. Dediğim gibi de provokasyonlara karşı da herkesin çok dikkatli olması lazım. Zaten istedikleri senaryo o. İstedikleri tablo o ki, bir karmaşa çıksın, yani bir yerden çıra ucundan tutuşturulabilsin. Onun için çok dikkatli olmak gerekir."
(ŞU-SLH-CC-Y)

16.02.2013 15:09:47 TSI

Editör: Wan Haber