Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sığınacağı tek limanın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Karabük İl Örgütü tarafından düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Tekin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün zamanında CHP'ye sığındığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da sığınacağı tek limanın CHP olduğunu kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi'nin vazgeçemeyeceği bir tek şey olduğunu bununda Türkiye'nin birliği bütünlüğü olduğunu anlatan Tekin, şöyle konuştu: "Bu konuda yapılması gereken ne varsa CHP çok net tavır koymuştur. Bir yıl önce veya 8 ay önce genel başkanımız Başbakanın bütün nezaketsizliklerine rağmen Başbakanın ayağına gitti, 'Türkiye'de bundan sonra kimsenin gözyaşı dökmesine izin vermeyelim, yapılması gereken ne varsa CHP olarak katkı sunmak istiyorum' demişti. Ondan önce 4 4 4 ile ilgili genel başkanımızın Başbakana bir çağrısı vardı; 'Görüşelim 74 milyonu ilgilendiren bir sorundur, bu sorunu görüşelim konuşalım, fakültelerde bir komisyon oluşturalım' demişti. Başbakanın cümlesi, 'CHP ile ne görüşeceğim, CHP ile görüşmek zaman kaybıdır' demişti. İşinize geldiği zaman zaman kaybı olarak göreceksiniz, işinize gelmediği zaman 'ne olursunuz dara düştüm beni kurtarın' Kim dara düşerse sığınacağı liman CHP'dir. Nasıl ki Sayın Cumhurbaşkanı siyasetten men edilirken sığındığı liman Cumhuriyet Halk Partisi ise Başbakanın da sığınacağı liman Cumhuriyet Halk Partisi'dir."
CHP'nin gizli planları olmadığını anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP çok açık ve net söylüyor, 'gelin parlamentoda çözülecek sorunlarla ilgili size katkı sunuyoruz.' CHP bu sözü demeye devam edecek. Bu konuda 10 yıldır Türkiye'yi yöneten ve bu noktaya getiren iktidara kimse bir şey sormuyor. 58 yıldır iktidar olmayan bütün sorular CHP'ye soruluyor, bu bizi mutlu ediyor. Çaresiz kaldıklarında çarenin CHP olduğunu çok iyi biliyorlar. Sayın Başbakan CHP'ye gelirse bu sorunun çözümü noktasında elbette CHP'nin bir yol haritası vardır. Türkiye'nin birliği bütünlüğü için ne yapılması gerekiyorsa yanında oluruz. Sadece Başbakanın değil, AK Parti yetkililerinin yaptıklarına bakın, 'Asacaktınız, terörle müzakere olmaz' diyordunuz bütün bunlara baktığınız da herhalde bir başka güç 'ya kardeşim ne diyorsun?' bundan vazgeç demişler ki, bugün başka bir noktada. Bunu Başbakana sorsanız herhalde oradan daha net bir cevap alırsınız. Şöyle bir nezaketsizlik de var, dünyanın her yerinde muhalefet iktidarın alternatifidir. O ülkede olup bitenlerin tamamıyla ilgili muhalefete bilgi verilir, bilgi akışı olur. İç politikada, dış politika da AK Parti bugüne kadar muhalefete bilgi vermemiştir. Bize bilgi verse Amerika'dan mı Asya'dan mı nereden talimat aldığını sizle paylaşabilirdik. Umut ediyorum ki sağduyu hakim olur."
Yaklaşan yerel seçim sürecine de değinen Tekin, "Önümüzdeki süreçte bütün siyasi tablo değişebilir. Elbette insanların reylerine saygılıyız, değişmiyorsa eksiği kendimizde ararız. Ama değişecek, yerel seçimler zamanında 89 dönemini yaşayacağız. 89'da tablo nasılsa aynı tabloyu yaşayacaksınız" diye konuştu.
80'den sonra parti içi çalışmalara yoğunluk verdiklerini ancak bu sürecin bundan sonra tam tersine işleyeceğini anlatan Gürsel Tekin, açıklamasında şunları söyledi: "Enerjimizin tamamını dışa harcayacağız. Sadece Karabük değil, Türkiye'nin dört bir yanında iddialı olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye şu an gerçekten tıkanmış durumda. İktidarın gerek içeride gerek dışarıda Türkiye'yi getirmiş olduğu nokta belki bugün fark edilmeyebilir ama unutmayın ki 74 milyon insanımızın can güvenliğinin olmadığı bir döneme girdik. TÜİK verilerine göre baktığınızda 41 milyon 300 bin borçlu yurttaşımız var. Herhangi bir kamu binasına gidin çalışmayanı demiyorum, kamu binasında çalışan memurun işçinin tamamı borçludur. Bu sadece Karabük için değil 81 ilimizde çok ciddi çalışan tek parti CHP'dir."

ŞAHİN'E BİRLİK ÇAĞRISI
Taşeron işçileri için AK Parti Karabük Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e çağrıda bulunan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok zor bir şey değil, iki parti anlaşarak önümüzdeki süreçte bu sorunu ortadan kaldırabiliriz. İki milyon insanı ilgilendiren sorun, taşeron işçilerle ilgili bir kanun teklifi vereceğiz, Sayın Şahin ve ben imza atalım bu kölelik düzeninden insanlar kurtulsun. Nedir biliyor musunuz? Devlete bir kuruş maliyeti yok. 'Allah ile kul arasına girmeyin' diyoruz ya devletle çalışan arasındaki yandaş müteahhitleri çıkaracaklar iki milyon insan kölelik düzeninden kurtulacak nefes alacak. Eğer lütfederlerse iki imza atalım önümüzdeki hafta en azından 2 milyon insan sosyal yaşama kavuşsun diyoruz."
(YE-HO-Y)

17.01.2013 13:44:13 TSI

Editör: Wan Haber