Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Örgütü geleneksel dayanışma yemeğine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'yi kavga varmış gibi göstererek, karıştırmak isteyenlerin umduğunu bulamayacağını söyledi.
Kuşadası Adakule Otel'de gerçekleştirilen Söke ilçe örgütü dayanışma yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın milletvekili Bülent Tezcan'ın yanı sıra, CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın, Metin Lütfi Baydar, Aydın CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, partililer ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP Söke İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, hükümeti eleştirerek "Ben bu gece ülkemizin kötü gidişatından, ulusun bölünmesine yol açabilecek durumlar yaratanlardan bahsetmeyeceğim, çiftçilerimizin, köylülerimizin içinde bulundukları ekonomik sıkıntı ve perişan hallerinden de bahsetmeyeceğim, Adana'dan eşini ve çocuklarını öldürüp, dördüncü kattan atlayarak intihar eden çiftçimizden de bahsetmeyeceğim, daha bir çok şey var söz etmek istemediğim, ancak sözlerimi bir şiirden yaptığım alıntılarla son vermek istiyorum. Meclise gir, mescide gir, girme diyemem, sakın, sade parmak kaldırmaktan, kaldıracaksan, ilk hedefimiz Akdeniz'dir diyen adam gibi parmak kaldır " dedi. CHP Aydın İl BaşkaBarkan Kalınomuz ise "Tarihin her sayfasında Cumhuriyeti kurmak, korumak ve yaşatmak için bedel ödeyen ve her daim bedel ödeme hazır olan devrimciler, solcular, Cumhuriyetçiler, halkçılar, Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili örgütüm hepinizi kardeşlik, özgürlük ve adalet adına hepinize merhaba diyorum. Cumhuriyeti bedava kurmadık, Cumhuriyet çikletten çıkmadı, Cumhuriyeti biz Amerika'nın talimatıyla kurmak, Cumhuriyeti biz İngiltere'nin talimatıyla kurmadık. Biz Cumhuriyeti okyanus ötesinden gelen bir talimatla kurmadık. Biz Cumhuriyeti, yobazların, tarikatların, şehlerin, dervişlerin talimatıyla kurmadık, biz Cumhuriyeti kurarken bedel ödedik. Çanakkale'de 250 bin şehit vererek bedel ödedik. Afyon'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Aydın'da biz bedel ödedik. Öyle bedavaya kurmadık biz Cumhuriyeti. Öksüz kaldı, yetim kaldı, tutuklandı. Hapse atıldı, sürüldü, işsiz kaldı, rütbeleri söküldü. Göğsünden vuruldu, mesleğinden atıldı, hakkında idam kararı çıktı, çocuğu olmadı, boşandı, siroz oldu, bedel ödedi bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk bedel" diye konuştu.
CHP Aydın milletvekilleri Osman Aydın ve Metin Lütfi Baydar'dan sonra konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise son bir hafta içerisinde CHP'yi karıştırmak isteyenlerin ortaya çıktığını belirterek, "Son bir hafta içerisinde besleme ve yanaşma medya eliyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde bir nifak varmış gibi bir nifak yaratma hesabıyla hareket ederler. Son bir hafta içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendi kafasındaki anlayışa göre dizayn etmek isteyenler, son bir hafta içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin memleketle ilgili önemli hiçbir sözünü manşete yada haberlere taşımadıkları halde CHP'si içerisindeki kavgayı fişekleyip kavga varmış gibi partiyi kendi içinde çatlatma hesabı içerisinde olan yanaşma medya ve küresel güçler, bir şeyi umut ettiler, Anadolu coğrafyasında büyük Orta Doğu Projesi karşısında dimdik duran Cumhuriyet Halk Partili kadroları birbirine düşürüp, o en büyük direniş gücünü yok etme hesabıyla hareket ettileri. Söke yemeğinden sesleniyorum. Avucunuzu yalayacaksınız" dedi.
(ZH-SK-İK)

04.02.2013 11:17:49 TSI

Editör: Wan Haber