Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'yi kavga varmış gibi göstererek karıştırmak isteyenlerin umduğunu bulamayacağını söyledi.
Tezcan, CHP Söke İlçe Örgütünün geleneksel dayanışma yemeğine katıldı. Kuşadası Adakule Otel'de gerçekleştirilen Söke ilçe örgütü dayanışma yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın yanı sıra CHP Aydın Milletvekilleri Osman Aydın, Metin Lütfi Baydar, Aydın CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, partililer ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP Söke İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, hükümeti eleştirerek şunları söyledi: "Ben bu gece ülkemizin kötü gidişatından, ulusun bölünmesine yol açabilecek durumlardan bahsetmeyeceğim, çiftçilerimizin, köylülerimizin içinde bulundukları ekonomik sıkıntı ve perişan hallerinden de bahsetmeyeceğim, Adana'da eşini ve çocuklarını öldürüp, dördüncü kattan atlayarak intihar eden çiftçimizden bahsetmeyeceğim, daha bir çok şey var söz etmek istemediğim, ancak sözlerimi bir şiirden yaptığım alıntılarla son vermek istiyorum. Sakın, sade parmak kaldırmaktan, kaldıracaksan, ilk hedefimiz Akdeniz'dir diyen adam gibi parmak kaldır."
CHP Aydın İl Başkanı Kalınomuz da, tarihin her sayfasında Cumhuriyeti kurmak, korumak ve yaşatmak için bedel ödeyen ve her daim bedel ödemeye hazır olan devrimciler, solcular, cumhuriyetçiler, halkçılar, Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili örgütü olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Özgürlük ve adalet adına hepinize merhaba diyorum. Cumhuriyeti bedava kurmadık, Cumhuriyet cikletten çıkmadı, Cumhuriyeti biz Amerika'nın talimatıyla kurmadık, Cumhuriyeti biz İngiltere'nin talimatıyla kurmadık. Biz Cumhuriyeti okyanus ötesinden gelen bir talimatla kurmadık. Biz Cumhuriyeti, yobazların talimatıyla kurmadık, biz Cumhuriyeti kurarken bedel ödedik. Çanakkale'de 250 bin şehit vererek bedel ödedik. Afyon'da, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Aydın'da biz bedel ödedik."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da son bir hafta içerisinde CHP'yi karıştırmak isteyenlerin ortaya çıktığını belirterek şunları söyledi: "Bir hafta içerisinde besleme ve yanaşma medya eliyle Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde bir nifak varmış gibi bir nifak oluşturma hesabıyla hareket edenler var. Son bir hafta içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni kendi kafasındaki anlayışa göre dizayn etmek isteyenler var."
Cumhuriyet Halk Partisi'nin memleketle ilgili önemli bir sözünü manşete ya da haberlere taşımadıkları halde CHP içerisindeki kavgayı fişekleyip kavga varmış gibi partiyi kendi içinde çatlatma hesabı içerisinde olan medya ve küresel güçler olduğunu anlatan Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir şeyi umut ettiler, Anadolu coğrafyasında büyük Orta Doğu Projesi karşısında dimdik duran Cumhuriyet Halk Partili kadroları birbirine düşürüp o en büyük direniş gücünü yok etme hesabı. Söke yemeğinden sesleniyorum. Avucunuzu yalayacaksınız."
(ZH-HO-Y)

04.02.2013 11:46:07 TSI

Editör: Wan Haber