Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin Zonguldak'a gelerek, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti.
Ziyarete, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Tarık Coşkun ve partililer katıldı. Kozlu'da meydana gelen maden kazasıyla ilgili Zonguldak'a bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla geldiklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e de başsağlığı diledi.
Öztrak, ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Bugün bizim Zonguldak'ta bulunmamızın nedeni, Zonguldak'ta bu ay içerisinde yaşanan maden kazaları ile ilgili olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin görüşlerini anlatmak. Bu kaza sonrasında özellikle TTK'nın yayınlamış olduğu borç içinde olan işçilerin işlerine son verilmesi genelgesi hakkındaki görüşlerimizi de paylaşmak. Bu nedenle Zonguldak'a geldik. Bu vesile ile de sizi de ziyaret etmek istedik. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak yaşanan bu olaylarla ilgili sizlere başsağlığı diliyorum. Bunlar son olsun istiyoruz. Ancak mevcut hükümetin politikalarıyla bunların son olması biraz güç gözüküyor. Yer altı madenciliğinde taşeronlaşma bu işin temel sebeplerinden biri. Çalışma hayatının sendikasızlaştırılması, toplu sözleşmenin sürekli erteleniyor olması ve uygulanmasının geciktiriliyor olması. Zonguldak bir dönem emeğin simge şehriydi. Maalesef bu ölümlerle, bu facialarla, hatta izin verirseniz şunu da söyleyeyim bu cinayetlerle anılır oldu. Bunlar hepimizi çok üzüyor. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi gibi sosyal demokrat bir parti ve emeği en değer sayan bir partinin bu ucuz ölümler bizler tarafından emeğe büyük saygısızlık olarak algılanıyor. Borç batağına sürüklenmiş olan işçilerin sorumlu tutulmasını kabul etmemiz mümkün değil. Biz bunu protesto etmek amacıyla Zonguldak'tayız."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, maden kazalarının bir an önce son bulması gerektiğini ifade ederek, "Genel Başkan Yardımcıma ve Vekilime çok teşekkür ediyorum. Bizleri taziye ziyaretleri ile onurlandırdılar. Zonguldak için çok üzücü bir olay. Bu kadar gelişen bir teknolojiye rağmen neden bu kazalar oluyor, tabii bunu da araştırmak lazım. Bu anlamda kurumdaki yetkililerin buna çok önem vermeleri ve önlemini de iyi almak gerekiyor. Umarım bir daha aynı acıları yaşamayız" şeklinde konuştu.
(OA-OA-Y)

15.01.2013 16:52:50 TSI

Editör: Wan Haber