CHP İzmir ve Selçuk Gençlik Kolları üyeleri, Şirince'de Maya inanışına göre kıyamet günü sayılan 21 Aralık 2012'ye özel bir yürüyüş yaparak; "Bizim mayamızda cumhuriyet var, asıl kıyamet Türkiye'de kopuyor, asıl kıyamet evlerimizde kopuyor" şeklinde sloganlar atarak basın açıklaması yaptılar.
21 Aralık'ta kıyamet kopacağı yönündeki iddialar ve bundan etkilenmeyeceğine inanılan iki yerleşim yerinden biri olan İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince köyünde olası bir yoğunluk yaşanmadı. Basın mensupları ve bazı meraklı vatandaşların yarattığı yoğunluk ise giderek azalıyor. Gün boyu çeşitli etkinliklerin düzenlendiği tarihi Şirince köyünde siyasiler de boş durmadı. CHP İzmir ve Selçuk Gençlik Kolları üyeleri, bütün basın mensuplarının bir arada olduğu anı değerlendirerek; seslerinin Türkiye'ye duyulması için kıyametin aslında Türkiye gündeminde koptuğunu iddia ederek; "Bizim Maya'mızda cumhuriyet var" yazılı pankartla slogan atarak köy meydanında yürüdüler.
CHP Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Merve Çalışkan yaptığı konuşmada "Asıl Kıyamet Türkiye'de kopuyor. Bizler artık özgür bir Türkiye istiyoruz" dedi.
(NÖS-Eİ-Y)

21.12.2012 18:27:12 TSI

Editör: Wan Haber