Foça Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Osman Mert, destek bulma çalışmalarına başladı.
Foça-İzmir hattında yolcu taşımacılığı yapan Foça Birlik ve Foça Otobüsçüler Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen Mert, otobüsçü esnafından destek istedi. Otobüs işletmecilerinin sorunlarını dinleyen Mert, sorunların çözümü noktasında üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Sohbet havasında geçen ziyarette işletmeciler adına konuşan Foça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Recep Diker, İZBAN seferlerinin başlamasından sonra otobüs işletmecilerinin iflasın eşiğine geldiğini ve son çare olarak bir kampanya başlatarak taşıma ücretlerinde indirime gittiklerini söyledi. İZBAN'a karşı olmadıklarına dikkat çeken Başkan Diker, şöyle konuştu: "Biz İZBAN'a karşı değiliz. Ama halkın bilmediği ve bizi ekmeğimizden eden birçok uygulama söz konusu. Bizim ayakta yolcu almamız yasak. Ayakta bir yolcunun bile büyük cezası varken, rekabet etmeye çalıştığımız belediye otobüsleri için sınır yok. Güzergahları Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) belirliyor. Bizler bu devletin vergi mükellefiyiz. Hattım var ama hat dışına çıktığımda, arka yoldan gittiğimde, evime giderken çevirdiklerinde ceza yazıyorlar, yazmasınlar. Vergimizi bile ödeyemiyoruz."
Sorunları tek tek not alan Başkan Mert, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklama da, "Foça halkı ekonomik menfaatleri doğrultusunda belediye otobüsü ile yolculuk yapmayı tercih ediyor. Fakat projeyi genel olarak değerlendirmek gerekir.Buradabu işten geçimini sağlayan yüze yakın aile söz konusudur. Bu noktada hem esnafımızın hem de halkımızın menfaatlerini ortak noktada buluşturacak projeler üretmek gerekir" dedi.
Foça Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklamasından sonra özellikle sosyal medya üzerinden kendisine yöneltilen olumlu ve olumsuz eleştirilere de değinen Mert, şöyle konuştu: "Bizim başlıca hedefimiz İlçemizde ki İnsanların para kazanması ve gelir seviyesini arttırması yönünde çalışmaktır. Ancak o zaman siyaset de daha rahat yapılır. Huzur, mutluluk, refah da daha rahat olur. Ben bu noktadayım. Yoksa benim kimseyle derdim yok. Benim derdim belediye başkanı şöyle eski belediye başkanı böyle değil benim derdim yeni projeler üretmek, memleketi ayağa kaldırmaktır. Öte yandan yerel siyasette en önemli etken birlik ve beraberliktir. Kimin hangi partiden olduğu önemsenmeyecek ve herkesin ekmeğine bakılacak, sahip çıkılacak. Benim bugünden itibaren tek derdim ilçemizde ki sorunlara çözüm üretmek ve ilçemizi ekonomik refaha ulaştırmaktır".
(HE-ERG-Y)

07.02.2013 13:31:10 TSI

Editör: Wan Haber