CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Uludere istihbaratını kimin verdiğinin hala bilinmediğini kaydederek, "Bizim aldığımız bilgiye göre bunu tamamen Türk askerinin üzerine atıp yeni Genelkurmay Başkanlarını, içeri atma tehlikesiyle ürkütmek için bu istihbaratı bize dost müttefik ülkelerin istihbarat birimleri verdi" dedi.
Edirne Barosu tarafından düzenlenen "Türkiye'de Demokratikleşme Süreci ve Yeni Anayasa" konulu panele katılmak üzere Edirne'ye gelen CHP Eskişehir Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum, partisinin İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Uludere olayına değinen Batum, Uludere istihbaratını kimin verdiğinin hala bilinmediğini kaydederek, "Bizim aldığımız bilgiye göre bunu tamamen Türk askerinin üzerine atıp yeni Genelkurmay Başkanlarını, içeri atma tehlikesiyle ürkütmek için bu istihbaratı bize dost müttefik ülkelerin istihbarat birimleri verdi. Gidin 'öldürün onları' dedi. Sonra da diyecekti ki 'Bak ben internet sitesi kuran Genelkurmay Başkanını içeri attım, şimdi de hepinizi atarım'. Bu yeni bir çuval geçirme hadisesidir. O yüzden Başbakan bu istihbaratı kimin verdiğini, ilk ateşi kimin açtığını söylemedi" dedi.
Uludere konusunda MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı da eleştiren Batum, "Kim verdi istihbaratı? Genelkurmay istihbaratı milli kaynaklardan aldığını söyledi. Milli kaynaklar kim. Ya jandarma, ya MİT. Bizim inancımız ABD verdi" diye konuştu.
(ORA-ÖZ-Y)

05.01.2013 15:24:07 TSI

Editör: Wan Haber