Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun antidemokratik ve siyasi bir tavır olduğunu savundu.
Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Gölet, "Söz konusu soruşturmaya sebep olan dosya, 2006 yılında Eskişehir Gelişim ve Dönüşüm Projeleri döneminden kalan bir dosyadır. Dosya her türlü incelemeden geçmiş, Sayıştay tarafından da incelenerek soruşturmaya gerek olmadığına karar verilmiş, dönemin İçişleri Bakanı tarafından da, 'Soruşturmaya gerek yoktur' şeklinde imza altına alınmıştır. Peki bugün ne değişmiştir de aynı konu yeniden gündeme getirilmiştir? Bizim hepimizin üzerinde durması gereken ve cevabı bulunması gereken soru budur" dedi.
Gölet, yapılan operasyon sonrası kamuoyunun Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in yanında olduğunu gösterdiğini belirtti. Bugün Eskişehir'in Türkiye'nin göz bebeği haline geldiğini anlatan Gölet, "Eskişehir'i bu duruma getiren kişi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve onun çalışma arkadaşlarıdır. AK Parti iktidarı, demokratik yollarla baş edemeyeceğini anladığı Eskişehir'de böyle bir yola başvurarak siyasi çıkar elde etmeye çalışmaktadır ancak bizler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Eskişehir örgütü, tüm partilerimiz ve taraflı tarafsız tüm Eskişehirliler olarak şuna inanıyoruz ki, tüm baskı ve zulüm bizlerin mücadele gücünü kamçılamaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çünkü olay, muhalefetteki bir partinin üzerinde kurulmak istenen baskı olmak boyutunu aşmış, bütün bir Eskişehir'in ve tüm Eskişehirlilerin meselesi haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ise gözaltında olan 22 kişiden 7'sinin serbest bırakıldığını ifade ederek, emniyet tarafından serbest bırakılan kişilerin savcılık tarafından da tekrar ifadeye çağrılabileceğini kaydetti.
Kurt, Büyükerşen'in ileriki zamanlarda ifadesine başvurulmak için çağrılabileceğini ve bundan rahatsızlık duymayacaklarını sözlerine ekledi.
(KÇ-MŞ-Y)

29.01.2013 15:36:04 TSI

Editör: Wan Haber