CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin kapalı grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Baykal, toplantı sonrası, "CHP'nin önemini, değerini anlatmaya çalıştım" dedi.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Meclis'te gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında CHP milletvekillerine seslendi. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Baykal, kapsamlı bir değerlendirme yapma imkanı bulduğunu belirterek, "Çok teşekkür ederim parti yönetimine, sayın Genel Başkana ve Grup Yöneticisi arkadaşlarıma. Çok yararlı ve kapsamlı bir görüşme oldu. Kendi adıma ayrıntılı ve kapsamlı bir değerlendirme yapma imkanı buldum. Önemli ve gerekli olduğuna inandığım gözlemlerimi paylaştım grubumuzla. Ben çok memnunum. Yararlı olduğunu görüyorum. Arkadaşlarımızın da bunu büyük bir memnuniyetle karşıladığını gördüm. Kapalı bir toplantıda yapılmış bir konuşmadır. Onun ötesinde burada birşey uygun olmaz ama açıklanmasında sakınca olacak birşey olduğunu sanmıyorum. Grup Yönetimimiz uygun görürse elbette açıklanır da. Ama benim birşey yapmam sözkonusu değil" diye konuştu.
Baykal, toplantıda Anayasa konusunun gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, "Bu konudaki konuşmalarımızı bundan sonraki buluşmalarımızda gerçekleştirelim" dedi. Baykal şu değerlendirmeyi yaptı: "CHP'nin önemini, değerini anlatmaya çalıştım. Hem birbirimize bunu anlatmamız lazım, hem de Türkiye'ye bunu anlatmamız lazım. Bu ortamda CHP, temel dayanak noktasıdır. Bize düşen bunun rolünü, işlevini de yerine getirmektir."
(TB-ZÇ-Y)

12.02.2013 13:18:50 TSI

Editör: Wan Haber