CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin maskesini indirmek için sakın ola medyaya güvenmeyin. Medyaya söyleyeceğiz onlar yazacaklar, yok öyle bir şey" dedi.
ATO Congresium Kongre Merkezi'nde, CHP Eğitici Eğitimi Katılım Belgesi Dağıtım töreninde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bütün dünyada AK Parti'nin maskesini indirdiklerini belirterek, "AK Parti'nin maskesini indirmek için sakın ola medyaya güvenmeyin. Medyaya söyleyeceğiz onlar yazacaklar, yok öyle bir şey" dedi.
Eğitim yaptıklarını reklam etmediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Medya mensubu arkadaşlarım bilsinler, buraya gelen arkadaşların tamamı kendi ceplerinden yol paralarını vererek geldiler" diye konuştu.
Eğitimcilere seslenen Kılıçdaroğlu, "Halka asla yalan söylemeyeceksiniz" dedi.

"ANSİKLOPEDİ HAZIRLATIYORUM ADI 'RECEP LAROUSSE' OLACAK"
"Koşullar ne olursan olsun, hiçbir ortamda halka yalan söylemeyeceksiniz" diyen Kılıçdaroğlu, "Nasıl inançları siyasete alet etmiyorsak, nasıl etnik kimlikleri siyasete alet etmiyorsak, halka yalan söylemeyeceğiz. Ama bu ülkenin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan yalan söylemede dünya rekoru kıran bir liderdir. Kendisine yürüyün yalan makinesi demiştim, evet ben yalan makinesiyim diye cevap verdi. Ne söyleyeyim daha ben başka. Arkadaşlarıma talimat verdim, Recep beyin yalanlarıyla ilgili bir ansiklopedi hazırlayacaklar. Adı da 'Recep Larousse' olacak. Örnek vereceğim, Başbakana, siz terör örgütüyle bir maya oturdunuz, konuşuyorsunuz dediğimde, 'Bunu söyleyen şerefsizdir' demişti. Olay ortaya çıktı, ben bir cümle kullandım, 'şimdi kim şerefsiz diye.' Cevap verdimi, cevabını bekliyorum. Madem ki benim her eleştirime yanıt veriyor, bunu da cevaplasın. Niye cevaplandırmıyorsun. Sosyalist Enternasyonal'deki bizim yaptığımız görüşmelerden de çatlayacak, kıskançlık krizine girdi. Efendim, Sosyalist Enternasyonal'de Suriye için CHP'li farklı söylüyormuş, Sosyalist Enternasyonal farklı söylüyormuş. Samimi söylüyorum okumayı yeteri kadar beceremiyor, çünkü aynaya bakıp konuşuyor. Malum geçen Grup Yorum'un şiirini okudu. Emin olun o şiirin Grup Yoruma ait olduğunu da bilmiyordur. Yazmışlar koymuşlar oraya bakarak okuyor. Herhalde Grup Yorum'un olduğu ortaya çıkınca büyük bir ihtimalle onu oraya koyanlara fırça çekecek. Siz bunu niye buraya koydunuz diye. Sayın Başbakan merak etme okuduğun şiir fena değildi, güzel. Onu okuyanları terörist ilan ettin ama, sende oraya geleceksin bir gün" diye konuştu.
Eğitimin çok önemli olduğunu, üç kişiyle başlanılan çalışmanın bugün 2 binleri bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, eğiticilerin çalışmalarında gerçekleri ve sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini Anadolu'daki insanlara anlatmasını istedi. Eğitimin uygar olmayı gerektirdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, eğitim anne karnında başlayan ve mezara kadar devam eden bir konu olduğunu kaydetti.
(TB-ÖZ-Y)

16.02.2013 18:06:04 TSI

Editör: Wan Haber