Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, CHP'li Birgül Ayman Güler'in sözlerine tepki göstererek, "Birinin diğerine üstünlük tasladığı, üstünlük kurmaya kalktığı yerde insan yoktur" dedi.
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı seçimi için olağanüstü kongre yapıldı. Bir yıl içinde 8 başkan değişen CHP İl Başkanlığı'na tek liste ile giren Muzaffer Sayın başkanlığa seçildi. Bir süre önce CHP Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu'nun istifa etmesi üzerine CHP genel merkezi tarafından atanan Beşir İpekçi ve 25 kişilik yönetimin görevden alınınca CHP Diyarbakır il yönetiminde olağanüstü kongreye gidildi. Bağlar ilçesinde Leyla Kasım Parkı içinde bir kafeteryada yapılan olağanüstü kongreye CHP Genel Başkan Yardımcı Perihan Sarı ve çok sayıda partili katıldı. Divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan olağanüstü kongrede, CHP'li Birgül Ayman Güler'in yaptığı konuşmaya tepki gösterildi.
Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcı Perihan Sarı, herkesin varlığına saygı göstermek, kendini istediği gibi ifade edebileceği, kimliğini yaşayacağı koşulları savunmak ve oluşturmak zorunda olduklarını söyledi. Bu topraklar, birlikte yaşama iradesini ortaya koymuş, emperyalizme karşı birlikte savaşmış, bu iradeyi bugünlere taşımış olan insanların ülkesi olduğunu belirten Perihan Sarı, "Hiç kimsenin inancı, mezhebi, etnisitesi, ırkı, soyu, bir başkası üzerinde hiyerarşi kurma nedeni olamaz. Bu değerlerin kutsal, dokunulmaz ve insan onurunun gereğidir. Biz insan uygarlığının bu değerlerini benimseyen bir parti olarak, insan onurunu gözetmek, korumak ve esirgemek durumundayız. Herkesin varlığına saygı göstermek, kendini istediği gibi ifade edebileceği, kimliğini yaşayacağı koşulları, iklimi savunmak ve oluşturmak zorundayız. Bizim görevimiz, kutsal alana dokunmadan siyasetin tüketici ve yok edici alanına sokmadan, insanların şerefi olarak, onuru olarak gördükleri değerlere saygıyla yaklaşmaktır. Biz, kutsal alanı siyasetin dışında tutarak, birlikte yaşama irademizi güçlendirerek, birliktelik duygumuzu çoğaltacak ortak geleceğimiz yine varoluş iradesine dayanarak, sürdürecek bir kültür oluşumunu sağlamalıyız. Biz, insanı görebilen, özüne dokunabilen, anlayabilen ve toplum tasarımızı, insanın refahı ve mutluluğuna dayandıran bir partiyiz. Bizim, eylemimiz de, söylemlerimiz de, inanç ve ideolojimiz de bu anlayışa dayanır" dedi.
CHP Diyarbakır İl Başkanlığı olağanüstü kongresinde Muzaffer Sayın tek liste aday gösterilerek, son bir yılda 8. il başkanı olarak göreve getirildi.
(ÜN-AKK-AŞ-Y)

27.01.2013 16:31:39 TSI

Editör: Wan Haber