CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ilçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri İlçede görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısı öncesinde İlçe Başkanı Aydın, toplantıya katılan gazeteciler ajanda ve kalem hediye ederek günlerini kutladı.
Basın toplantısında 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Aydın "Demokrasilerde dördüncü kuvvet olan basınımızın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyoruz. Temel insan haklarından birisi olan haber alma hakkını, kamuyu bilgilendirmek gibi önemli bir toplumsal görevle yerine getiren gazetecilerin, ülkemizde cezaeviyle bir anılması, yüze yakın hapisteki gazeteciyle, dünya genelinde bizleri utandıran listelerde yer almamıza sebep olan acı gerçekten kaynaklanıyor. Bu nedenle aslında Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlanmasından çok, gazetecilerin yaşadığı sorunların gündeme taşındığı ve bu sorunlara yönelik çözümler için harekete geçildiği bir gün olmasını istemek daha yerinde olur. Demokrasinin özünü oluşturan kuvvetler ayrılığından şikayetçi olan, rahatsızlık duyduğunu açıklamaktan çekinmeyen bir Başbakan'ın, tek adam sultasına sürüklemeye çalıştığı ülkemizde, demokrasilerin dördüncü gücü olan basının da, pek çok toplumsal unsur gibi baskı altında olması, yandaş olmaya zorlanması, bağımsız unsurların yok edilemeye çalışması gerçeği kaçınılmaz olmaktadır. Bugün özellikle ulusal basımızın yaşadığı körelme ve yaşanılan baskı ortamı, toplumsal dokumuza da zarar vermekte, toplumsal atmosferin karabasana altında kalmasının nedenlerinden biri olmaktadır. Tekelleşen yaygın basının düştüğü bu açmaz içerisinde yerel basının önemi ve taşıdığı sorumluluk daha da artmaktadır. Yerel basınımızın bağımsız ve özgür habercilik yolunda, geçmişten beri zorluklar içerisinde var olma deneyimleri ve kalemlerinden başka, yani meslek onurlarından başka bir sevdalarının olmaması sebebiyle dik duruşları, bizler için mutlulukla, takdirle ve şükranla karşılanması gereken bir güçtür. Zulme, baskıya dayalı hiçbir iktidar kalıcı olamaz. Gerçek, her türlü zulme, baskıya, yandaşlığa galip gelecektir ve gerçeği yazmaktan, yaymaktan ve toplumu gerçeklerle yüzleştirmekten vazgeçmeyen bağımsız, özgür gazeteciler, zulüm ve baskı düzenin yıkılmasında önemli bir rol oynayacaklardır. Bu onurlu yolda ilerleyen basın çalışanlarının yanında olmaya, ülkemizdeki demokrasinin güçlenmesi, halkımızın gerçeklerle olan bağının kopmaması, ülkemiz ve insanlarımız için aydınlık yarınlara olan inancın toplumsal atmosfere hakim olması adına devam edeceğiz. Tüm çalışan gazetecilerimize, özveriyle yürüttükleri mesleklerinde başarılarının devamını diliyoruz" dedi.
(HÇ-MB-İK)

09.01.2013 14:42:51 TSI

Editör: Wan Haber