CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Öcalan ile yapılan görüşmeyi değerlendirerek, "Bu meselenin çözümünü TBMM dışında bir yerde aramanın doğru olmadığını söylüyoruz" dedi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, merkez ilçe yöneticileri ve gençlik örgütüyle birlikte Çanakkale merkeze bağlı Gökçalı köyünü ziyaret eden Soydan, köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Soydan, "Tarım konusunda hükümet sınıfta kaldı. Türkiye kendi kendine yetebilen potansiyele sahipken ülke yabancı devletlere muhtaç hale geldi. Türk çiftçisi ise saman ve kurbanlık koyun ithal eder duruma getirildi" ifadelerini kullandı.
Terör konusuna da değinen Soydan, "İktidarın her dönem terör örgütü ile pazarlık içine girdiğini ifade ettik ancak bunu ne zaman söylesek yalanladılar, sakladılar. Daha sonra Oslo ile gizledikleri gerçek açığa çıktı ve buna rağmen hala yapılan işi ballandırarak anlatmaya çalışıyorlar. Biz her zaman bu meselenin çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu savunduk. Halktan gizli ve halka rağmen hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Çıkın ne yapıyorsanız halkın bilgisi dahilinde yapın. Bu meselenin çözümünü TBMM dışında bir yerde aramanın doğru olmadığını açıkça söylüyoruz" ifadelerini kullandı.
(GD-MŞ-GS-Y)

08.01.2013 13:11:18 TSI

Editör: Wan Haber