Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazır olduklarını, seçim bildirgesinde vaat edilen her şeyi üzerine ilave ederek yaptıklarını belirterek, CHP'li belediyelere yönetim denetimleri eleştirdi. Öz, "Yerel seçimlere çok rahat giriyoruz. Kartal Belediyesi olarak denetimler konusunda herhangi bir rahatsızlığımız yok. Denetimlerin parti farkı gözetilerek yapılmasından rahatsız olunuyor" dedi.
Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bugün başlayan ve 2 gün sürecek olan 'CHP Belediye Başkanları Toplantısı'na katılan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) sorularını cevaplandırdı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplantının açılışında yaptığı konuşmada CHP'li belediye başkanlarına yönelik denetimleri sert bir dille eleştirmesine destek veren Öz, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında da bahsettiği belediyelerin denetlenebileceğini ve her denetimin belediyeyi daha da ileriye taşıyacak yönteme vesile olduğunu söyledi.

"BAŞKA PARTİLERİN OLMASI HİZMETİN DAHA KALİTELİ OLMASINA NEDEN OLACAKTIR"
Denetimlerin kamu vicdanını rahatsız edecek yöntemlerle olmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Öz, "Eğer denetimlerden kamu vicdanı rahatsız oluyorsa, parti farkını gözettiği için rahatsız olunuyor. Hizmet üretmekte zorlanılıyor. İnsanların o hizmete ulaşmasında sıkıntı oluşuyor. Bizler, bürokraside tecrübeliyiz, yaş olarak tecrübeliyiz. Ama tecrübesiz arkadaşların demoralize olmasına neden oluyor. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurları. Herkes aynı partiden olacak diye bir kural yok. Başka partilerin olması hizmetin daha kaliteli olmasına neden olacaktır" diye konuştu.

"KARTAL BELEDİYESİ'Nİ GELİP DENETLEYEBİLİRLER, HERHANGİ BİR RAHATSIZLIĞIMIZ YOK"
Kartal Belediyesi olarak denetimler konusunda herhangi bir rahatsızlığının olmadığını belirten Öz, "Gelebilirler, denetleye bilirler. Çünkü denetimlerle birlikte hem övgüler alıyoruz, hem de eksik olan taraflarımızı da tamamlıyoruz. Mesela, 'Ön Mali Kontrol Sistemi'ni biz yıllardır yapıyoruz. Bütün ihaleler ön mali kontrolden geçiyor. Bu uygulama Sayıştay ekiplerince tespit edildiğinde, tebrik edildi. Bunlar güzel. Güzel olmayan kamu vicdanı rahatsız olmamalıdır" dedi.

"VAAT ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ ÜZERİNE KOYARAK YAPTIK"
Kartal Belediyesi'nin yerel seçimlere hazır olduğunu da ifade eden Öz, yerel seçimlere hazırlanırken ortaya koyulan seçim bildirgesinde vaat edilen her şeyi yaptıklarını ve ilavelerini de yaptıklarını söyledi. Kartal Belediyesi olarak yerel seçimlere çok rahat gireceklerini dile getiren Öz, konuşmasına şöyle devam etti:
"En önemli konu, 'depremi birlikte yeneceğiz' demiştik. Hiç yaşanılsın istemezdik. Van'daki deprem sonrasında, deprem konusu hükümetin gündemine de girdi. Biz bu yasa olmadan önce kira yardımı meclisten çıkartmıştık, bu Van'daki depremin ardından kira yardımı hem hükümetin, hem de büyükşehir belediyesinin gündemine düştü. Burada öncü olmak bizi mutlu ediyor. Sitelerle sürekli konuşuyoruz, görüşüyoruz. Metrekare hesabının değil, insan hayatının çok önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Biz deprem dönüşümünde de önemli yollar aldık. Yerinde dönüşümde önemli yollar aldık. Hatta temel attık, topu sahibi, mülkiyet sahibi yaptığımız, mülkiyet sorununu çözdüğümüz insanların 9 tane gecekondunun birleşip bina yapmalarını sağladık. Somut örnekleriyle epey yol aldık. Kartal Belediyesi yaptıklarıyla yerel seçime hazırdır. Takdirde kamuoyunun ve halkımızındır. Kabul buyururlarsa göreve devam ederiz."

"EN ÖNEMLİ PROJEM, 'YIL BOYU SÜNNET KAMPANYASI'"
Kartal Belediyesi'nin en önemli projesini İHA'ya anlatan Öz, Kartal Belediyesi'nin çok güzel projelere imza attığını, huzur evi satın aldıklarını, binalar yaptıklarını söyledi. Kartal Belediye Başkanı olarak en önemli projesinin "Yıl boyu sünnet kampanyası" olduğunu ifade eden Öz, "Nüfusunun yarısı erkek olan ve Müslüman olan bir ülkede bütün erkekler sünnet oluyor, operasyon geçiriyor. Ama sünnet politikamıza dikkat çekmek için sünneti yıla yaydık. Hepatit B, C ve Aids'den korunmalım istedik. Bu nedenle hastanelerle ihaleyle Kartallıyım diyen, Kartal'a kayıtlı olan herkesin ister zengin ister fakir olsun bize müracaat edebiliyor ve sünnet olabiliyor. Bunu da yıla yaydık. Sene bir kez de bunun etkinliğini yapıyoruz. Dilerim hem Sağlık Bakanlığı, hem de diğer yerel yöneticiler bu konuya dikkat edeler. Kimse ağzınızdan dişinizi çekemez, diş hekimi olmadan. Ama eline çantayı alan herkes sünneti yapıyor. İşte bu konuda dikkat çekmek ve bunu yasal bir zemine, usta ellere teslim etmek istiyoruz. En büyük projemiz olarak sünnet politikası diyorum" diye konuştu.
(TB-ÖZ-Y)

07.02.2013 14:59:42 TSI

Editör: Wan Haber