Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Av. Ayşe Nedret Akova, İşçi Partisi'ne transfer olacağına ilişkin iddialar üzerine partisinden istifa etmeyeceğini açıkladı.
Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, CHP'nin bir üyesi olarak yıllardır partisine büyük bir onur ve görev aşkıyla hizmet ettiğini vurgulayarak, "Kendimi atadan CHP'li olarak görürken partimden ayrılıp başka bir siyasi oluşum içinde olmam asla düşünülemez" dedi.
Babası Kasım Akova'nın CHP'de Burhaniye İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Ayşe Nedret Akova, "Ben Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra geldiğim ilçemde CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyelikleri, ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı, il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum. Daha sonra 24. dönem milletvekili olarak Balıkesir ilinden seçildim. CHP'nin tüzüğünde ve programında yer alan 'Altı Ok' un simgelediği temel ilkeler doğrultusunda, ülkemin bütünlüğü ve güvenliğini, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı, yurtta ve dünyada barışı koruyup güçlendirmek için adalet, sosyal demokrasi, kişilerin temel hak ve özgürlükleri, eşit ve sürdürülebilir herkesin refah için CHP çatısı altında çalışmalarıma devam edeceğim. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu ulus devlete sonuna kadar sahip çıkan bir insan olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nde onur ve gururla görev yapmaktayım. CHP'den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmem" ifadelerini kullandı.
(BT-YS-GS-Y)

29.01.2013 16:44:45 TSI

Editör: Wan Haber