CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in "28 Şubat sürecinde askerden talimat aldınız mı?" sorusuna, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın'ın Eskiçine Köyü ziyaretinde yaptığı konuşmanın ardından "Bu CHP'nin neresi 'Sosyal Demokrat'? Bunlar olsa olsa 'faşist' olur" sözlerine sert bir dille cevap verdi.
CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Erdem'in açıklamasındaki 28 Şubat sürecinde askerden talimat aldı iddiasına tepki göstererek Mehmet Erdem'in cemaatlerden talimat aldığını iddia ederek "Biz bugüne dek ne askerden ne de cemaatten talimat almış değiliz" dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in 6 yıllık milletvekilliği döneminde Aydın'a en küçük bir hizmet getirmeden gündeme gelebilmek adına gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Mehmet Erdem, gerek Aydın Belediye Başkanına gerekse CHP Aydın Milletvekillerine sataşmayı maharet saymaktadır. Hayatları boyunca cemaatlerden aldıkları talimatlar doğrultusunda hareket etmeyi prensip haline getirenler, herkesin kendileri gibi talimatla hareket ettiklerini sanıyorlar. Biz bugüne dek ne askerden ne de cemaatten talimat almış değiliz. Yandaş bir medya kuruluşunda hakkımda yazılan son derece yakışıksız, dayanaksız ve asılsız haberleri her fırsatta dile getiren Erdem, Aydın ilinin gelmiş geçmiş en kısır siyasetçisidir. Mehmet Erdem, faşizmi arıyorsa AKP iktidarının Türkiye'yi sürüklediği totaliter rejime, copladıkları öğrencilere, düzmece sahte iddialarla hapishanelere tıktıkları yurtseverlere, haklarını arayan işçilere, memurlara yaptıkları saldırılara, baksın! Asıl faşizm AKP iktidarındadır" dedi.
Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Erdem'in kendisine ait bir sosyal paylaşım sitesinden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef alan açıklamalarına da tepki gösterdi. Tezcan, " Mehmet Erdem Aydın Belediye Başkanı için "Sen Efeler Belediye Başkanısın" demiştir. Bu siyasi cehaletin daniskasıdır. Erdem, TBMM 'de oy verdiği Büyükşehir yasasının hükümlerinden dahi habersiz bir milletvekili olduğunu göstermiştir. Vay Aydınlı hemşerilerimin haline. 6 yıldır Aydın'a neden hizmet gelmediği anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verdi.
(İK)

07.02.2013 12:32:45 TSI

Editör: Wan Haber