CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden 2013 yılı bütçe görüşmelerinde İçişleri Bakanının terör örgütünün elinde olan kamu görevlileri ve sivil vatandaşlar konusunda yapmış olduğu açıklamalarını soru önergesiyle gündeme taşıdı.
Milletvekili Baydar, Meclis Genel Kurulunda gerçekleştirilen 2013 bütçe görüştürmeleri sırasında terör örgütünün kaçırdığı kamu görevlileriyle ilgili bir soruya İçişleri Bakanı tarafından "Güvenlik güçlerimiz istihbarat ağırlıklı olmak üzere çalışmalarına devam ettirmektedirler. Güvenlik güçlerimiz kapsamına, doğal olarak, iç güvenlik hizmetini yürüten silahlı kuvvetlerimiz unsurları da dâhildir... Biz terör örgütü tarafından kaçırılmış olan personelimiz veya vatandaşımız için bölücü terör örgütüyle veya onların herhangi bir uzantısıyla görüşme yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız." şeklinde cevap verdiğini belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, İçişleri Bakanından "Kaçırılan Polis memurumuz Nadir Özgen başta olmak üzere terör örgütünün elinde olan kamu görevlileri ve sivil vatandaşlarımızın ailelerine de bu şekilde bir cevap verilmiş midir? "Güvenlik güçlerimiz kapsamına, doğal olarak, iç güvenlik hizmetini yürüten silahlı kuvvetlerimiz unsurları da dâhildir" demekle görevini yapmayan birilerinin olduğunu mu kastediyorsunuz? Silahlı Kuvvetlerin operasyon yapma yetkisini hangi kurum veya kurumlar vermektedir? "Biz terör örgütü tarafından kaçırılmış olan personelimiz veya vatandaşımız için bölücü terör örgütüyle veya onların herhangi bir uzantısıyla görüşme yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız." derken Oslo Görüşmelerinin yapılma nedenini bakanlık olarak nasıl açıklamaktasınız? Oslo Görüşmelerinde terör örgütüyle hangi konular müzakere edilmiştir? Kamu görevlileri veya vatandaşlarımız için görüşme yapmayı düşünmüyorsanız bu insanlarımızı nasıl kurtarmayı düşünüyorsunuz? Bakanlık olarak aileleriyle en son ne zaman görüştünüz?" sorularına cevap vermesini istedi.
(İK)

15.12.2012 14:59:45 TSI

Editör: Wan Haber