CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından başlatılan kampanya sonucunda 110 CHP milletvekilinin imzaladığı Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili dilekçe, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e verildi.
CHP milletvekillerinin 'Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan tarihi Tekel Bira Fabrikası'nın yıkılarak milletvekilleri için Kültür ve Kongre Merkezi ve sosyal tesis yapılmasını istemiyor, AOÇ'deki talana ortak olmuyoruz' diyerek imza verdikleri dilekçe, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanı TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e teslim edildi. CHP'li 110 milletvekilinin imzaladığı dilekçe metni şöyle:
"1925 yılında bozkırda bir vaha olarak kurulan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937 yılında Türkiye Cumhuriyeti'ne vasiyet mektubuyla emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği, son yıllarda en büyük tahribatını yaşıyor. Ankara'nın temiz hava koridoru ve Cumhuriyet'in insan tarım ve üretim ilişkilerini en iyi örnekleyen ve sosyal yaşam alanı olarak örnek teşkil eden Atatürk Orman Çiftliği'nde kamuoyu vicdanında yasa dışı olarak kabul edilen Başbakanlık Hizmet Binası ile birlikte TBMM tarafından milletvekillerine yönelik Kültür Kongre Merkezi yapılacağı kamuoyuna yansımıştır. Biz aşağıda imzası bulunan milletin vekilleri olarak, Atatürk Orman Çiftliği'nin taşıdığı tarihsel, fiziksel ve kültürel değerleri ve halka emanet edilmiş bu alanın önemini ve toplumun bu konudaki hassasiyetini ve duyarlılığını biliyoruz ve görmezden gelmiyoruz. TBMM çatısı altında Atatürk Orman Çiftliği'nde Avusturyalı mimar Ernst Egli tarafından tasarlanan Ankara Tekel Bira Fabrikası'nın yıkılarak, Kültür ve Kongre Merkezi ve sosyal tesis yapılmasını istemiyor, AOÇ'deki talana ortak olmuyoruz."
(MÜG-CC-Y)

11.01.2013 12:21:57 TSI

Editör: Wan Haber