Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Başkanlığı, son genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan isimleri 'Örgüt Buluşma-Kaynaşma' yemeğinde bir araya getirdi.
CHP Antalya İl Başkanlığı, son genel seçimlerde CHP'den milletvekili aday adayı olan isimleri Sera Otel'de düzenlediği etkinlikte buluşturdu. Eski ve yeni Antalya milletvekilleri, il genelindeki tüm belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel meclisi başkan ve CHP'li üyelerinin de katıldığı etkinlikte İl Başkanı Devrim Kök, bu buluşmanın, yerel seçimlerin bir startı olarak görülmesini istedi.
Yemekte konuşan İl Başkanı Devrim Kök, seçimler öncesinde, seçim sathında ve seçimler sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi adına verdikleri mücadelelerden dolayı katılımcılara teşekkür etti. Antalya'da sosyal demokrat kimliğe sahip hiç kimsenin bir köşeye çekilme lüksünün bulunmadığını belirten Başkan Kök, "Dolayısıyla bu buluşmamızın bir omuz omuza çalışmanın, seçimin startı olarak da görülmesini istiyorum. Önümüzdeki günlerde sayın genel başkanımız yine Antalya'da olacak. Kendilerini uğurladıktan sonra bizler yine sizlerle bir araya gelmeyi, neler yapacağımızı, nasıl yapacağımızı kafa kafaya verip ele almayı ve birlikte sahada olmayı arzuluyor, planlıyoruz" diye konuştu.
Başkan Kök, Antalya'da parti örgütlerinin güzel bir uyum yakaladığını, ilçe örgütleri de dahil sürekli sahada olduklarını, örnekleriyle anlattı.
Kök, davetlilerine belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve milletvekillerinin nasıl belirleneceğine ilişkin beyanlarını bu toplantıda da yineledi. İl kongresinde söylediklerinin arkasında olduğunu vurgulayan Kök, " 'Şunun adamı, amcası, dayısı, yakını...' döneminin sona erdi. Artık adaylar halkla karşılığı olan, örgütün ve partililerin onay verdiği kişilerden oluşacak "dedi.
Kök şöyle konuştu: " Mevcut belediye başkanlarımız, anketler yapacak soracağız, eğer yerlerinde başarılı bulunuyorsa onlara dokunmayacağız. Aynen devam edeceğiz. Ancak onların dışında kalan yerlerde anketler yapacak, halka soracağız. Halkta karşılığı olanları bu kez örgütlere soracağız, tüm üyelerimizin onayına sunacağız. Bunu belediye başkanlığı adaylığında, meclis üyelerinin belirlenmesinde ve milletvekili adaylarının tespitinde böyle yapacağız."
(İA-İA-Y)

20.01.2013 11:55:00 TSI

Editör: Wan Haber