Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Cumhuriyet halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kök, Başkan Akaydın'ın savcılıkça sorgulanmasına ilişkin olarak adalet mekanizmasına güvenilmediği iddia etti.
Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi iş adamı Mustafa Yılmaz ile birlikte AGC'yi ziyaret eden CHP İl Başkanı Devrim Kök, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın'ın savcılıkta ifade vermesine ilişkin olarak Adalet mekanizmasının insanlara güven vermediğini ileri sürdü. Ak Parti Milletvekili Menderes Türel'in Akaydın'ın belediye çalışanlarına adliye çıkışında karşılama yapılması zorunluluğu getirildiği iddiasını da yalanlayan Kök, Adliyede miting yapma gibi bir niyetimiz yoktu. Orada şov yapma gibi bir gayretimiz de yoktur" diye konuştu.
MEVLÜT YENİ: "AGC SİYASET ÜSTÜDÜR"
Partisinin genel ve yerel çalışmalarını anlatan Kök'e Atatürk'ün kalpaklı resminin olduğu bir şilt ile AGC'nin rozeti ve kalemini hediye eden AGC Başkanı Mevlüt Yeni, ziyaretlerin birbirine yaklaştıran, tanımayı sağlayan bir vesile olduğunu söyledi. Sonuçta tarafsız olunması gereken hassas bir mesleği temsil ettiklerini belirten Yeni, "Bizim sadece sağcı ya da solcu üyelerimiz yok. Cemiyet yönetimine seçilmiş olan bizler, bu anlayış içindeyiz. Önümüzdeki 3 yıl içinde de bu tarafsızlığımızı sürdüreceğiz. AGC bir siyasi partinin arka bahçesi olmayacak. Muhalefetin olduğu gibi iktidardakilerin de sesini duyurmamız gerekiyor. Sonuçta bizler hemşeriyiz" şeklinde konuştu.

04.02.2013 16:17:15 TSI

Editör: Wan Haber