CHP Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde hayata geçirdiği Parti Okulu, siyaset eğitimi çalışmalarına Akhisar'da başladı. Akhisar'da üç gün sürecek olan siyaset eğitimi çalışmaları çerçevesinde, bin 600 üyeye ulaşılacak.
CHP Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde "İktidarın Yolu Parti Okulu" sloganıyla başlatılan eğitim çalışmaları, Akhisar'da da başladı. Üç gün sürecek olan eğitimlerin ilk gününde ilçe yönetimi, kadın kolları yönetimi ve gençlik kolları yönetiminden 26 kişi katıldı. Otel Tütün Mini Rom Salonu'nda yapılan Parti Okulu eğitim çalışmalarının açış konuşmasını CHP İl Eğitim Sekreteri ve Parti Okulu eğitmeni Mustafa Ada yaptı. Parti okulunun 9 Eylül 2011'de açıldığını vurgulayan Ada, "Parti içi eğitim tüm örgüt genelinde parti eğitmenleri tarafından yürütülecek bir dizi eğitim programından oluşacak biçimde tasarlandı. Ülke genelinde tüm örgütleri kapsayacak eğitim bölgeleri belirlendi" dedi.
CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da, parti içi eğitimin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, verilen eğitimlerin partililer üzerinde özgüvenin artmasına yardımcı olduğunu, CHP'nin iktidar olacağına inancın arttığını ve dayanışma duygusunun gelişmesine yardımcı olduğunu belirtti. Kaplan, şöyle devam etti: "Parti içi eğitimlerin geliştirilmesi, güçlendirilmesi ve partide ortak bir algı yönetiminin oluşturulması, ortak bir çözüm noktasında herkesin aynı hedefe baktığı bir irade, dil, anlayış birliğinin sağlanması gerektiğini her zaman dile getirdik. Bu eğitimlerde, sonraki nesillere ciddi katkıların olacağına inanıyoruz. Üye arkadaşlarımızın eğitimi tamamlandığında CHP hedefe kitlenen, iktidarı hedefleyen ve bugün yaşadığımız olumsuzlukları ortadan kaldırılması için halkın iktidarlığının oluşturulmasında önemli bir birer mihenk taşı olarak görüyorum. CHP üyeleri, CHP'liler bireysel sorumlulukları itibariyle, sorumlulukları itibariyle Cumhuriyete, Cumhuriyet'in temel değerlerine Atatürk'ün ilkelerine bağlılığına ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine taşımada ortaya koydukları kendi iç dünyalarında artık bunu göreceksiniz ki artık çok daha güçlü, çok daha dinamik bir Cumhuriyetin temel değerlerini koruyan mutlu bir ülkeyi, güzel bir ülkeyi, özgür bir ülkeyi, çağdaş bir ülkeyi, çocuklarının geleceğe güvenle bakabileceği bir ülkeyi birlikte yaratabiliriz. O, birlikte yaratmanın temel koşullarında biri de birlikte üretmesini biliyoruz ve bu konuda da iddialıyız diyebilecek noktaya da gelecektir."
CHP İl Eğitim Sekreteri Uğur Sidal, Mustafa Ada, İsmail Fikirli, Feridun Gülbenli, Ayşe Uncu, Aytaç İşeren, Füsun Kökyazıcı tarafından eğitimden geçirilecek olan partililer, parti eğiticisi olarak görev yapacak.
(BG-ERG-Y)

29.01.2013 15:20:53 TSI

Editör: Wan Haber