Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Suriye'de devam eden iç savaşla ilgili yaptığı açıklamada, "İktidar, komşumuz ülkeyi yangın yerine çevirmiştir" dedi.
Afyonkarahisar Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Danışma Toplantısına katılan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Türkiye'de ülkeyi boğan sorunları halkın hep birlikte yaşadığını söyleyen Toptaş, şöyle konuştu: "Çiftçiler artık kendileri açısından dönemin yaşanamaz hale geldiğini görmektedir. Köylerde nüfus hızla azalmaktadır. Tarımla geçimlerini sağlayamadıklarından dolayı kendilerini şehre atmaktadırlar. Üretim olmadığı için yine işsizlik yoğun bir şekilde hissedilmektedir. İktidar her ne kadar sanal alemler oluşturarak ekonominin iyi olduğunu söylesede insanlar kendi içlerinde yaşadıkları problemleri çok iyi biliyor. Bu, Tayyip Erdoğan'ın topluma pembe hayaller göstererek son dönemlerini yaşadığının bir göstergesidir. Gittiğimiz bir çok yerde köyde, kentte ve ilçelerde şikayetlerle karşılaşıyoruz. Vatandaş şimdi Tayyip Erdoğan başımıza bir iş açacak kuşkusu kaygısı yaşamaya başladı."

YANGIN BİZE SIÇRAMAK ÜZEREDİR
Toptaş, konuşmasında insanların "Acaba bu ülke savaşa mı sokulmak isteniyor, acaba bunların gizli defterlerinde yazılı şeyler ülkeyi bölmeye mi yönelik" diye düşünmeye konuşmaya başladığını söyledi.
Bunun aslında Türkiye'nin geleceği açısından umut verici bir olay olduğunu anlatan Toptaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçekten Tayyip Erdoğan'ın bu niteliğinin halk tarafından tespit edilmesi çok önemlidir. Türkiye'nin başı gerçekten belaya sokulmuştur. Bu belalardan kurtulmak için Türkiye Tayyip Erdoğan'dan kurtulmak zorundadır. Kulağımızın dibinde Suriye'de yaşananları biliyoruz. Suriye'nin iç işlerine karışarak Suriye'yi karıştırarak, Suriye'de kim olduğu belli olmayan tipleri 910 kilometrelik sınırımızdan içeriye alıp burada eğitip geriye göndererek Suriye'nin içerisinde her türlü terörü, anarşiyi desteklemeye devam eden iktidar komşumuz Suriye'yi yangın yerine çevirmiştir. Bu yangın bize sıçramak üzeredir. Türkiye'ye gelen 200 bin insan 910 kilometrelik sınırımız kontrol edilemez haldedir. Bu sınırdan kimlerin girip kimlerin çıktığı artık belli değildir."
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz de, son günlerde küresel güçlerin dünyada uyguladığı yıkım politikalarına değinerek, bununla mücadele etmek için CHP kadrolarının hayatın her alanında etkin siyaset yapmaları gerektiğini söyledi.
Toplantıya CHP İl ve İlçe örgütleri yöneticileri ile birlikte, İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve üyeler katıldı.
(GC-HO-Y)

09.12.2012 15:41:52 TSI

Editör: Wan Haber