CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 26 Ocak Cumartesi günü Adana'da "Adalet ve Demokrasi Mitingleri"ni başlatacaklarını belirterek, "Adalet istemi olan, demokrasi isteyen bütün vatandaşlarımızı adalet şemsiyesinin altına çağırıyoruz" dedi.
Tezcan, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 26 Ocak Cumartesi günü Adana'da başlayacak olan "Adalet Mitingleri" hakkında bilgi verdi. Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Tezcan, 10 yıllık AK Parti iktidarı döneminde otoriter bir yapının kurulduğunu, şimdi ise sistemli bir şekilde totaliter bir düzene geçildiğini öne sürdü.
Türkiye'nin tarihinin hiçbir döneminde böyle bir tasfiye süreci yaşamadığını ileri süren Tezcan, "Artık toplumsal soruşturmalar, doğrudan doğruya muhalefet sindirmeye yönelik bir sürek avı haline getirilmiş" diye konuştu.
Tezcan, "Darbelerle mücadele ediyoruz" adı altında Türkiye'nin yeni bir darbenin eşiğine geldiğini savunarak, "Bu eşik artık demokrasinin yok sayıldığı bir eşiktir. Bu eşik artık tasfiye edilen demokrasinin üzerinin toprakla örtüldüğü bir eşiktir" dedi.
"Mevcut adaletsiz duruma Türkiye'nin dört bir tarafından itiraz etmek durumundayız" diyen Tezcan, şöyle devam etti:
"Sadece CHP olarak değil, özgür ve demokratik bir ülke olarak bu istemi dile getirmek zorundayız. Adalet istemi olan, demokrasi isteyen bütün vatandaşlarımızı bir şemsiye açtık, o şemsiyenin altına çağırıyoruz. Siyasi kimliği ne olursa olsun, nasıl bakarsa baksın; adalet istiyorsa, özgürlük istiyorsa, demokrasi istiyorsa, kurgulanmış davalara itiraz ediyorsa, sahte delillerle kurulan hükümlere itiraz ediyorsa, Türkiye'nin aydınları, yazarları özgürce konuşabilsin istiyorsa herkesi bu şemsiyenin altına çağıyoruz. Türkiye, zenginliğin paylaşıldığı bir ülke olmayı hak ediyor."
24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıldönümlerini belirleyen 24 Ocak-31 Ocak günleri arasındaki haftanın "Adalet ve Demokrasi Haftası" olduğunu hatırlatan Tezcan, "Bu haftada bütün siyasi cinayetlere itiraz ettiğimiz, bütün kirli ilişkilere itiraz ettiğimiz bu haftada 'Adalet ve Demokrasi' mitinglerini Adana'da başlatıyoruz. Artık sabredecek vakit kalmamıştır. Bütün yurttaşları 26 Ocak'ta Adana mitingine davet ediyorum" dedi.
Tezcan, Türkiye'nin her yerinde hava durumuna göre miting düzenleyeceklerini kaydetti.
(SU-CC-Y)

14.01.2013 12:46:15 TSI

Editör: Wan Haber