Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığı'nın bazı batı ilçe ve köylerinde yürüttüğü 4 günlük çalışma tamamlandı.
Finike, Demre ve Kaş ilçe örgütlerince organize edilen ve il yönetim kurulu üyelerinin de dahil olduğu etkinliğin değerlendirmesini yapan il başkanı Devrim Kök, "Çok vahim manzaralarla karşılaştık" dedi. Finike, Demre ve Kaş'ın ilçe merkezleri ve köylere gittiklerini belirten Devrim Kök, bölgenin en önemli geçim kaynağı tarımın içler acısı olduğunu belirtti. CHP İl Başkanı Devrim Kök, "Özetle, hükümetin bir tarım politikası yak. Salatalık 5 kuruşları görmüş, ihracat bitme noktasına gelmiş" diye konuştu.
ÇİFTÇİ ELEKTRİK ÜCRETİNİ ÖDEYEMİYOR
Bölge halkının elektrik paralarını bile ödeyemez bir durumda olduğunu dikkate sunan Devrim Kök; "Sadece Kaş'ta binin üzerinde abone, elektrik borçlarını ödeyemediği için haciz işlemleriyle karşı karşıya. Elektrik abonelikleri iptal aşamasında.Çiftçi o derece mağdur ki, elektrik ücretlerini bile ödeyemeyecek durumda" diye konuştu.
BÖLGEDEKİ 2B ARAZİLERİ
CHP İl Başkanı Devrim Kök, bölgede önemli oranda 2B arazilerinin bulunduğunu hatırlatarak, bu arazilerin şimdilerde tefecilerin eline geçtiğini söyledi. Kök, "Rayiç bedelleri belirlenmediği için hak sahipleri, rayiç bedelleri ödeyemeyecekleri kadar yüksek bedel olacağı endişesi ile atadan dededen kalan topraklarını tefecilere satıyorlar" ifadelerini kullandı.
HALKA 2B ANLATILACAK
On gün içerisinde bölgede 4 ayrı noktada '2B Mitingleri' düzenleyeceklerini belirten Kök şunları söyledi:
"Bunun planlamasını hemen yapıp en geç 10 gün içerisinde o bölgede 4 ayrı noktada mitingler düzenleyeceğiz. Yanımızda 2B uzmanları olacak, 2B konusuna vakıf avukatlar olacak.Cumhuriyet Halk Partisi olarak 2B konusunda da halkın sonuna kadar yanında olacağız. Onları bilgilendirecek, haklarını anlatacağız" diye konuştu.
(SK-Y)

14.01.2013 15:07:29 TSI

Editör: Wan Haber