Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, derneğe gelen bilgilere göre en az 26 kişinin göz altına alındığını, üçü ağır olmak üzere en az yedi kişinin ise yaralanarak hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

ÇHD'nin saat 13.00 itibarıyla verdiği bilgiler şöyle:

Serdal Gül isimli bir kişi kafasına isabet eden biber gazı nedeniyle Memorial Hastanesi’ne kaldırıldı. Tomografi sonucu çıkan Serdal Gül şu an yoğun bakımda ve beyin ameliyatına hazırlanıyor.

* Fehmi Oran Meşe isimli bir kişi kafasına isabet eden biber gazı nedeniyle Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin ameliyatına alınacağı bildirildi.

Emrah Akbaba yaralı, Türkiye Hastanesi’ne kaldırıldı. Başına dikiş atıldı.

Zeynel Sabaz isimli bir kişi Acıbadem Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapıldıktan sonrakafatası çatlağı ve beyin kanaması riski ile bekletiliyor. 

Şafak Kurt isimli bir kişi Beşiktaş bölgesinde kullanılan kimyasal silahın etkisi ile Şişli Etfal’e kaldırıldı. Bütün vücudunun kızarıklık içerisinde olduğu bildirildi. Durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Zeynel Nihadioğlu, Gönül Doğan, Doğan Demir ve Veli Karaçam, sivil polisler tarafından Şişli Cevahir’in önünden gözaltına alındı. Halen arabada tutulan 3 kişiden, Zeynel Nihadioğlu’nun sağlık durumunun iyi olmadığı bildirildi.

* Şişli bölgesinden isim bilgileri henüz elimize ulaşmamış 13 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi.

* Beşiktaş bölgesinden Burcu Kender ve ismi bilinmeyen iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

* Ali Uğurlu isimli bir kişi Türkiye Hastanesi’ne sevk edildi. Parmağında kırık olduğu bildirildi.

* Rıza Soylu isimli bir kişinin omzu ile boynu arasındaki kemiğe gelen gaz bombası nedeniyle yaralandığı bildirildi. Ancak nerede olduğu bilinmiyor. Durumu hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.

Esin Yıldız, kafası ve ayağına gaz bombası isabet etmesinden ötürü Türkiye Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hasan ÖzdemirTayfun Koç ve ismi bilinmeyen bir kişinin daha kimliklerine ve araba anahtarlarına el konulduktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. Bu üç kişinin kimlikleri ve araba anahtarlarının hala polisin elinde olduğu söylendi.

Ali Ünlü, Gökhan Emir, Yiğitcan Emir, Mustafa Aydoğdu, Funda Erbay, Fatih Karademir,Dilek Odabaş, İpek Ece Seker, Cihan Odabaş, Tarlabaşı’nda polis müdahalesinden ötürü sığındıkları rastgele bir evin odasında polis şiddetine maruz kaldılar. Gözaltına alındıkları tahmin ediliyor. 

*Bianet

Editör: Wan Haber