DENİZLİ'de, AK Parti Gençlik Kolları başta olmak üzere 6 sendika ve sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Fransa'da Charlie Hebdo hiciv dergisinin özel sayısının kapağını köşelerinde yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında 'dini değerleri alenen aşağılamak' iddiasıyla savcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Denizli Adliyesi önünde suç duyurusu öncesi düzenlenen basın açıklamasına AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç ile Genç Memur-Sen, Memur-Sen, Medeniyet ve İnsani Yardım Derneği, İHH Gönüllüleri ile Büro Memur-Sen temsilcileri katıldı. Grup adına açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kılınç, Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtip, "Fransız dergisinin peygambere hakaret içeren karikatürlerü Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya yayımlamaya cüret etmişlerdir. Bunu da ifade özgürlüğü adı altında yapmışlardır. Bu tutum ifade özgürlüğü değil, fitnedir, kendini bilmezliktir ve haddi aşmaktır" dedi. 

 

Açıklamanın ardından grup, adliye binasına girerek iki yazar hakkında 'dini değerleri alenen aşağılamak' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Editör: Wan Haber