Comenius Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Yunanistan'a giden Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan Türkiye heyeti Çorlu'ya döndü.
Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu Müdürü Sibel Sezgin, okulun İngilizce Öğretmenleri Neriman Sönmez ve Hatice Sınmaz ile 8'inci sınıf öğrencileri Melis Vatansever, Kardelen Yalnız ve Sinem Seven Yunanistan ziyaretini tamamlayarak önceki gün Çorlu'ya döndü.
Çorlu Cezzar Mustafa Ersin Ortokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan kafile, Yunanistan'ın Atina Bölgesi Aigaleo şehrindeki 9'uncu Gymnasio Okulu'na misafir oldu. Türkiye'yi Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu heyetinin temsil ettiği 5 günlük ziyarette İspanya, Litvanya, Portekiz, Almanya, Bulgaristan ve Romanya ülkelerinden de temsilci ortak ortaokulların bulunduğu uluslarası bir buluşma gerçekleştirildi.
Okul ortamlarının eğitim sistemlerinin incelenmesiz yerel yöneticilerin ziyaret edilmesi ve çeşitli çevre gezilerini kapsayan programda, Yunan ailelerde misafir edilen öğrenciler gezi boyunca unutamayacakları arkadaşlık ve dostluklar kurarak ülkelerine döndüler.
Nisan ayında ise proje kapsamında Portekiz, Almanya, İspanya, Bulgaristan, Romanya, Litvanya ve Yunanistan olmak üzere 7 ayrı ülkeden toplam 60 kişilik bir misafir öğrenci ve öğretmen grubuna ev sahipliği yapacak olan Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu öğrencileri bu projede yer almanın haklı gururunu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdiler.
(SŞ )

02.02.2013 16:24:26 TSI

Editör: Wan Haber