Comenius Projesi kapsamında 8 ülkenin yer aldığı projede Türkiye temsilcisi olarak yer alan Çorlu Cezzar Mustafa Ersin Ortaokul öğretmen ve öğrencileri Almanya'nın ardından bu kez de Yunanistan'a gitti.
Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu Comenius Projesi kapsamında 28 Ocak 2013 tarihinde sona erecek bir Yunanistan ziyaretine çıktı. Yunanistanın Gymnasio Aigaleo okuluna proje ziyaretinde bulunacak olan Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu'nun proje ziyaretine Okul Müdürü Sibel Sezgin ile İngilizce Öğretmenleri Hatice Sınmaz ve Neriman Sönmez ile birlikte katılacak olan öğrenciler Sinem Seven, Melis Vatansever, Kardelen Yalnız okullarından Yunanistan'a uğurlandılar.
Proje kapsamında Yunanistan'da ki okulda yapılacak eğitim etkinliklerine katılacak olan grup, aynı zamanda proje konusu olarak sözleri ve müziği Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu proje ekibi öğrenciler tarafından hazırlanmış İngilizce şarkıyı da Yunanistan'da sunacaklar. Proje ziyareti kapsamında Yunanistan'a gidecek olan ve arkadaşları tarafından yolcu edilen öğrencilerden Sinem Seven, heyecanlı olduğunu belirtirken Melis Vatansever ise: "Böyle bir projede yer almaktan okulum ve ülkem adına çok gururluyum" dedi. Kardelen Yalnız da: "Öğretmenlerim beni bu projeye dahil ettiğinden beri İngilizce derslerine olan merakım arttı. Bu da İngilizce konuşma becerimi geliştirdi" diye konuştu.
Yunanistan'ın Aigaleo şehrinde misafir olacak olan Çorlu ekibi ev sahibi Yunan okuluna takdim etmek üzere hediye çini tabak da götürdü.
Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu'nun "Hayatboyu Öğrenme Programı / Comenius Projesi" kapsamındaki "Let's Film It and Share It With A European Friend" isimli projesi Portekiz, Almanya, İspanya, Litvanya, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan ortaklığında gerçekleştirilecek. Toplam 2 yıl sürecek ve Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Neriman Sönmez tarafından yürütülecek proje kapsamında yabancı öğrenciler Nisan ayı içerisinde Çorlu'da misafir edilecek.
(SŞ)

23.01.2013 19:25:22 TSI

Editör: Wan Haber