Cezayir'deki terör saldırısından sağ kurtulan 3 Türk'ten birisi olan Bursalı Murat Varlık, elma yiyerek ve su içerek hayatta kaldıklarını söyledi.
Cezayir'deki terör saldırısından kurtulan diğer 2 Türk ile birlikte Türkiye'ye dönen 31 yaşındaki kimya mühendisi Murat Varlık, Bursa'daki ailesine kavuştu. Ulusal bir televizyona açıklamalarda bulunan Varlık, dehşet anlarını anlattı. Operasyon skandalının olduğu tesisin çölün ortasında olduğunu belirten Varlık, "Bu tesiste yaklaşık 600 kişi vardı. Orası bizim müşteri firmamız oluyor. Test etmek için oraya gittik. Benim oradaki 10. günümdü. En yakın şehir bize 70-80 kilometre uzaklıktaydı. 20-30 kilometre ilerideki kuyulara giderek saha mühendisleri olarak analizler yapıyorduk" dedi.
Olay esnasında yaşadıkları korku dolu anları anlatan Varlık, "Biz her gün sabah 06.00'da toplantıya gidiyorduk. 05.45'te toplanıyorduk araçlarla tesise gidiyorduk. Teröristler de 05.42 gibi oraya geldiler. Burayı biliyorlardı. Bir anda ateş sesleri geldi. Biz de yere yattık. Bizim 100 metre ilerimizde olan araç park noktasına ateş etmeye başladılar. 2-3 dakika kuvvetli ateşten sonra içeriye girdiler. Arkadaşım Can ile birlikte kampın içindeki odamıza koştuk. Yere yattık. Kurtarılmayı bekledik ondan sonra" şeklinde konuştu.

"ELMA YİYEREK HAYATTA KALDIK"
Saldırının ardından alarmın çaldığını, elektriklerin kesildiğini söyleyen Varlık, şöyle devam etti:
"3-4 saat sonra da telefonlar kesildi. Olayın terörist saldırı olduğunu söylediler. Cezayirli olmayan insanları ele geçirmek istediklerini ve bu şekilde propaganda yapmak istediklerini öğrendik. Biz de saklandık. Ses vermeyip onların bizi görmemesini sağladık. Cezayirli arkadaşlar bize elma ve su getirdiler. Elma yiyerek açlığımızı gidermeye çalıştık. Çok fazla silah sesi geliyordu. Biz olaylardan 150 metre uzakta olduğumuz için sesler yakından geliyordu. Saldırganlar bizim oraya geldiler. Fakat yüzde 50 şansımız vardı. Ama biz doğru olan taraftaydık" ifadelerini kullandı.

"ASKERLERİN BİZE ATEŞ ETMESİNDEN KORKTUK"
Teröristlerin havaya ve etrafa ateş ettiğini çok net duyduklarını söyleyen Varlık, şöyle devam etti:
"Değişik çaplarda silah sesleri duyduk. Helikopter sesi duyduk. Cezayirli işçileri 2 gündür görmüyorduk. Onlar örgüt sempatizanı olabilir diye düşündük. Ama öyle olmadı. Bir tanesi ile konuştuk. Ana operasyonun bittiğini söylediler. Daha sonra su içtik. Bir askeri çağırdılar. O asker de bizi alıp oradaki askeri araca götürdü. Ama o sırada askerler de ateş edebilirdi. En çok da ondan korktuk. Askeri ciple bizi olay yerinde uzaklaştırdılar. Ambulansla hastaneye gittik. Daha sonra Türkiye'ye geldik."
(YS-Eİ-Y)

21.01.2013 20:33:15 TSI

Editör: Wan Haber