Cezayir'deki terör saldırısından sağ kurtulan 3 Türk'ten birisi olan Bursalı Murat Varlık, yatağın altına saklanarak kurtulduğunu belirterek, "2 gün boyunca bildiğim bütün duaları okudum. Avrupalılara benzediğimden dolayı benim için daha tehlikeli olabileceğini söylediler. Kurtulduğum için çok mutluyum" dedi.
Cezayir'deki terör saldırısından kurtulan diğer 2 Türk ile birlikte Türkiye'ye dönen 31 yaşındaki kimya mühendisi Murat Varlık, Bursa'daki ailesine kavuştu. Ağabeyi ve yakınlarına sarılarak teselli bulan Varlık, yaşadıklarını Mudanya feribot iskelesinde İHA'ya anlattı. Çok korktuklarını belirten Varlık, "Yere yattık. Yatağın altına saklandık. 2 gün boyunca bildiğim bütün duaları okudum. Olaylar bitince dışarıya baktık, bittiğini fark edince de işçilerle dışarıya çıktık. Orada olan arkadaşlarımızdan bazıları ise operasyonda hayatını kaybetti" dedi.
Kendisi Avrupalılara benzediği için arkadaşlarının hedef olabileceği konusunda kendisini uyardığını anlatan Varlık, "O anları hiç aklımıza getirmemeye çalıştık. Ben yaşayacağımızı düşünüyordum. Teröristler, benim Türk ya da Alman olmama bakmazdı. Sadece onlara görünmemeye çalıştık. Onlara görünmezsem daha iyi olacağını düşündüm. Bütün duaları okudum. Daha sonra bize çok yardımcı oldular. Türkiye'ye ve ailemize kavuştuk" diye konuştu.
Kendisini karşılayan ağabeyi ve yakınlarına sarılan Murat Varlık, ailesiyle bir süre hasret giderdikten sonra geleceğiyle ilgili karar vereceğini sözlerine ekledi.
(İHS-CC-Y)

21.01.2013 17:21:11 TSI

Editör: Wan Haber