Sanat sokağında yapılan basın açıklamasına Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, HDP Van İl Başkanı Harun Okay, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Sevil Çetin, Barış Anneleri Meclisi Üyeleri ve tutsak yakınları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Van TUYAD-DER Başkanı Ahmet Aygün, İran’da idam cezaları ile zindanlardaki baskı ve işkence politikalarının sürdüğünü ve buna karşı 20 Kürt siyasi tutsak 22 gündür açlık grevindedirler. Bu zulüm politikasının Türkiye cezaevlerinde de sürdüğünü son olarak Muş Cezaevinde uygulanan tecrit politikaları artmıştır ”dedi.  

Muş Cezaevinden gelen mektubu okuyan Aygün "Tutsaklar, cezaevi müdürünün değişmesi ile birlikte insanlık onuruna aykırı kuralların getirildiğini üst aramasının günde bir iken üçe çıkarıldığını söyledi. Cezaevi idaresinin son günlerde gece gündüz takviye askeri güçlerle baskınlar yaparak provokasyonlara zemin hazırladığını dile getiren siyasi tutsaklar, demokratik Türkiye toplumunu duyarlı olmaya çağırdı ve bu duruma sessiz kalmayacağız” şeklinde konuştu. 

Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemi alması dikkatlerden kaçmadı. 

İlhan Siyahtaş - Vansesi

Editör: Wan Haber