İzmir'de iki kişiyi bıçakla yaralayan ve bu suçtan dolayı 8 yıl hapis yatan Erzurumlu 66 yaşındaki Latif Gümüş, cezaevinde kaldığı sürede 7, 9 ve 11 yaşındaki üç çocuğu ile eşini kaybetti. Tüm ailesini kaybettikten sonra cezaevinden tahliye olan Gümüş, hükümlülerin eş ve çocuklarıyla cezaevi görevlisinin yakın nezareti olmadan vakit geçirmelerine izin veren yasanın biran önce çıkarılması gerektiğini söyledi.
Erzurum'un Yakutiye ilçesinde oturan 66 yaşındaki Latif Gümüş, gençliğinde çalışmak için İzmir'e gitti. İzmir'de bir kişi ile ortak lokanta dükkanı açtı. Daha sonra anlaşmazlık üzerine çıkan kavgada Gümüş, ortağını ve ortağının oğlunu yaraladı. Latif Gümüş, 2 kişi yaralamaktan 8 yıl cezaevinde kaldı. Cezaevinde kaldığı sırada 7, 9 ve 11 yaşındaki üç çocuğunu kalp yetmezliği hastalığı yüzünden kaybetti. Daha sonra aynı hastalık yüzünden eşini de kaybeden Latif Gümüş İzmir'den, Erzurum'a dönerek tek başına yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Hiçbir geliri olmayan Latif amca, kendisine yapılan yardımlarla hayatını devam ettiriyor. Emekli olmasına 3 yıl kala cezaevine girmesi ve cezaevinde yaşadığı olaylar Latif amcanın emekli olmasını engelledi.
Cezaevinde bulunduğu sürede üç çocuğu ve eşini kaybetmenin acısını İHA ile paylaşan Latif Gümüş, hükümlülerin eş ve çocuklarıyla cezaevi görevlisinin yakın nezareti olmadan vakit geçirmelerine izin veren yasanın biran önce çıkarılması gerektiğini söyledi.
Eskiden kalma kanunların cezaevinde yatan mahkumlar için çok ağır geldiğini, çocuklarının ve eşinin ölümlerinde bile yanlarında olmadığını ifade eden Gümüş, "Bir hata, bir kaza sonucu insanlar cezaevine düşebiliyor. Onların da insan olduklarını unutmamak lazım. Yeni düzenlemelerle mahkumlar için de yakınlarının acısında yanlarında birkaç gün de olsa olmalarına izin verilmeli. Benim çocuğum öldüğünde ben olamadım. Cenazesinde yanında olsaydım. Yanıma hiçbir jandarma, polis vermeselerdi de ben çocuklarımın cenazesi katılıp geri dönüp giderdim cezaevine, kaçmazdım. Mahkumlar eşleriyle, çocuklarıyla yatılı olarak uygun şekilde görüşebilmeli" dedi.
(AA-AA-AŞ-Y)

19.02.2013 17:48:31 TSI

Editör: Wan Haber