Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Açık Bölümü'nde, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Ceza İnfaz Kurumu'ndan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay ve Kurum Müdürü Sabri Karataş'ın destek ve katkılarıyla Arı Kovanı ve Bal Çıtası Yapımı Kursu ile Arı Yetiştiriciliği Kursu açıldı.
Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde açılan kursla, 20 hükümlüye arı kovanı ve bal çıtası yapımının öğretildiği, 30 hükümlüye de arı yetiştirme, kovan bakımı, arı hastalık ve zararlıları, kovanların taşınması ile bal üretimi konularında eğitim verildiği belirtildi.
Kurum yetkililerinden yapılan açıklamada. "Alanya bölgesi arıcılık için özellikle kış aylarında büyük önem arz ediyor. Ülkemizin birçok bölgesinde arıcılık işi ile uğraşan arıcılar, arı kolonilerinin kış konaklaması için Alanya'yı tercih ediyor. Hem bölgemize gelen arıcılara yardımcı olmak hem bölge insanının bu işten gelir elde etmesini sağlamak amacıyla 50 hükümlüye kovan nasıl yapılır, arı nasıl yetiştirilir gibi konularda eğitim verilerek hem bilinçlendiriliyor hem de meslek sahibi olmaları sağlanıyor. Kurumumuzda kurulan ahşap işleri atölyesinde şimdiye kadar birçok arıcılık enstitüsüne 3000 e yakın arı kovanı satıldı.Kaliteden ödün vermeden bölge şartlarına uygun farklı model ve farklı özelliklerde kovan üretilebiliyor. Ayrıca gelen siparişler çok kısa bir sürede yapılarak teslim ediliyor" denildi.
Hükümlülerin, kursa beklenenden daha fazla ilgi gösterdiklerini ifade eden Kurum Müdürü Sabri Karataş, "Bu bizleri ülkemizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına mutlu ediyor. Açılan bu kursla; hükümlülere sadece teorikte değil pratikte de Arı Kovanı Yapımı ve Arı Yetiştiriciliği öğretilerek, kurs sonunda belge almaları sağlanacak. Kursa katılan tüm hükümlülerin gerçek bir bal üreticisi olarak bölge ekonomisine katkı sağlayacaklarına tüm samimiyetleriyle inanıyorlar" dedi.
(AB-SK-Y)

16.01.2013 17:24:41 TSI

Editör: Wan Haber