Fazıl Erüş / Prestij Gazetesi

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) öncülüğünde bir araya gelen aktivistler, Diyarbakır ve Antalya L Tipi cezaevlerinde meydana gelen işkence ve tecavüz olaylarını kınadı. BDP İl binası önünde düzenlenen basın açıklamasına BDP Van İl Başkanı Musa İtah, DÖKH aktivistleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, İlçe Belediye Eş Başkanları, STÖ temsilcileri ve kalabalık bir grup katıldı. Grup adına basın açıklamasını DÖKH aktivisti Esen Günay yaptı.

TECAVÜZ BİAT ETTİRME ARACI OLARAK KULLANILMAKTADIR

İşgalci, sömürücü, cinsiyetçi bakış açısına karşı her koşulda ve her yerde savaşacaklarını belirten DÖKH aktivisti Esen Günay şöyle dedi: "Tarih boyunca erkek egemenlikçi sistemin, kendisine boyun eğmeyen tüm muhalif hareketlere karşı biat ettirme aracı olarak kullandığı tecavüzün kadın, erkek, çocuk demeden tam bir silah ve savaş aracı olarak cins ve sınıf karakterli olarak devlet polis, bürokrat, hukuk iş birliği temelinde günümüze kadar sürdürmektedir."

KADIN DEVRİMİ YAKINDIR

Günümüzde Kadın Kurtuluş İdeolojisine Rojava'da tüm dünyaya meydan okuyan, cins ve sınıf savaşında iktidarı yenilgiye uğratan bir kadının devriminin söz konusu olduğunu dile getiren Günay şunları kaydetti: " Tüm Kürdistan ülkelerinde eşbaşkanlık ve özgür yaşam idealiyle kadın özgürlük paradigmamız tüm dünyada kadın özgürlük mücadelesine ilham veriyorken, sınıflı devlet uygarlığının tüm karşı saldırılarını cinsiyet temelinde örgütlemesi ve hedef ayırımı yapmadan saldırması sistemin ne kadar sıkıştığının çaresiz, ahlaksız ve artık sınır tanımaz olduğunun da bir göstergesidir. Bu nedenle Antalya'da, daha önce Pozantı'da, Kayseri'de yaşanan bu ve benzeri tecavüz olaylarını nefret ile kınıyor ve uyarıyoruz. Bu zihniyet ve alışkanlıklara bir son verilmezse bu sistemin kadın eliyle son bulması kaçınılmaz olacaktır."

Basın açıklaması, "Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarının atılmasıyla son buldu.

Editör: Wan Haber