Karaman'da 9 yıl önce işlenen faili meçhul cinayet olayı oluşturulan özel ekip tarafından aydınlatıldı.
Edinilen bilgiye göre, 22 Haziran 2004 tarihinde motosikletiyle evinden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan İlhami Karacan (41) yakınları tarafından 3 gün sonra Urgan Mahallesi Taş Ocakları mevkisinde silahla vurularak öldürülmüş halde cesedi bulunmuştu. Olay yerinin jandarmaya ait olması ve o gün hiçbir delil bulunamaması nedeniyle zanlılar yakalanamamıştı. Olayın meydana geldiği yerin güvenliği jandarmadan polise devredilince faili meçhul cinayet dosyası yeniden açıldı. Özel polis ekibi 1 yıl boyunca cinayeti çözebilmek için yüzlerce kişinin ifadesine başvurdu.
İfadesine başvurulanlar arasında dini nikahlı eşini geçen yıl öldürmek suçundan Karaman M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan M.S. de vardı. Ekipler, cezaevinde görüştüğü M.S.'nin verdiği ifadesinde suçu kendisi ile birlikte cinayete kurban giden kişinin akrabası olan A.Y. (38) ile birlikte işlediklerini itiraf etti. Bunun üzerine ekipler diğer cinayet şüphelisi A.Y'yi de gözaltına aldı.
Cezaevinde bulunan zanlının olayla ilgili suç aletlerini Fisandun Barajına attıklarını söylemesi üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü su altı ekibinden yardım istendi. Baraja gelen ekip iki gün boyunca suç aletlerinin atıldığı bölgede arama yaptı. Su seviyesinin yükselmesi ve baraj dibinin balçıkla kapalı olması nedeniyle suç malzemelerine ulaşılamadı. Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan ve suçlamaları kabul etmediği öğrenilen A.Y. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
(MD-İP-ÖZ-Y)

18.12.2012 16:32:21 TSI

Editör: Wan Haber