Samsun'da öldürülen kardeşinin intikamını almak için Samsun Kapalı Cezaevi önünde bir kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklanan katil zanlısının yargılanmasına başlandı.
Olay, yaklaşık 3 ay önce Samsun Kapalı Cezaevi önünde meydana gelmişti. Ünye Açık Cezaevi'nden izine ayrılan ve bir daha dönmeyerek polis tarafından aranan Eşref Oktav (33), Tekkeköy ilçesinde geçen yıl silahlı saldırıya uğrayan kardeşi Turan Oktav'ı öldürdüğü gerekçesiyle Samsun Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan gencin yakınlarından intikam almak istedi. Samsun Kapalı Cezaevi önünde pusu kuran Eşref Oktav, cezaevindeki oğlunu ziyaret eden Fehmi Aşkın ile oğlu Muhammet Aşkın'a silahlı saldırı düzenledi. Muhammet Aşkın hayatını kaybederken, Fehmi Aşkın ise ağır yaralandı.
Olay yerinden kaçıp polisi telefonla arayarak teslim olan Eşref Oktav'ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına başlandı. Suçunu itiraf eden Eşref Oktav, "Kardeşim Turan Oktav'ın öldürülmesinden Fehmi Aşkın sorumluydu. Ben de intikam almak için cezaevi önünde pusu kurdum. Amacım Fehmi'yi öldürmekti. Ancak Fehmi'ye ateş açtığımda bir an oğlu Muhammet'in de üzerime doğru geldiğini sanıp ona doğruda ateş açtım. Kardeşimin intikamını aldım. Ben Fehmi'nin yeğenini 2003 yılında öldürdüm. Bu yüzden aramızda husumet vardı. 25 yıl ceza aldım. 1.5 yıl sonra cezaevinden çıkacaktım. Fehmi ile aramızdaki husumet böyle başladı" dedi.
Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
(MAY-SLH-Y)

13.12.2012 18:14:26 TSI

Editör: Wan Haber