Suriye'de iç savaş, Ceylanpınar ilçesine sıfır noktada bulunan Resulayn bölgesinde devam ederken esnaf rastgele açılan ateşlerden korkarak kepenk açmadı.
Ceylanpınar ilçesinde korku dolu anlar yaşanırken bir esnaf dükkanına "savaş dolayısıyla kapalıyız" afişini astı. Genelde cep telefonu satıcılığı yapılan dükkanda bugün kepenkler açılmadı. Sebep olarak savaş açıklaması yer aldı.
Savaş dolayısı ile Ceylanpınar ilçesinde vatandaşlar ile görüşmeye gelen Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Rıdvan Söylemez, kapalı dükkan hakkında açıklamada bulundu. Söylemez, yaptığı açıklamada, Suriye'nin Haseki ilinin Resulayn ilçesinde çatışmalar yaşandığını belirterek "Yaşanan bu çatışmalarda ilçe halkı ve ilçe esnafı mağdur duruma gelmiştir. İlçe halkı ve esnafın mağdurluğu bir an önce giderilmesi için gerekli incelemeleri tamamladım. Yaptığımız incelemeleri Ankara'ya ileteceğim" dedi.
Öte yandan belediye hoparlöründen vatandaşlara seslenilerek sınır bölgesine can güvenliği nedeniyle yaklaşılmaması istendi.
(UK-HO-Y)

25.01.2013 15:52:04 TSI

Editör: Wan Haber